x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, interimar la Transporturi: Secretarul de stat Ghibu va gestiona treburile curente ale ministerului

Ponta, interimar la Transporturi: Secretarul de stat Ghibu va gestiona treburile curente ale ministerului

15 Iul 2013   •   15:06
Ponta, interimar la Transporturi: Secretarul de stat Ghibu va gestiona treburile curente ale ministerului

Premierul Victor Ponta a preluat, luni, interimatul din fruntea Ministerului Transporturilor, după demisia lui Relu Fenechiu, demisie provocată de condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare pe care liberalul a primit-o în dosarul "Transformatorul".

Șeful Guvernului a precizat că secretarul de stat Ghibu se va ocupa de problemele curente ale ministerului.

"M-am văzut cu secretarii de stat, cu secretarul general şi cu câţiva dintre preşedinţii Consiliilor de Administraţie de la principalele societăţi aflate în domeniul transporturilor. Nu poţi să laşi un minister de o asemenea importanţă nici măcar o zi fără să fie cineva care gestionează. L-am desemnat pe secretarul de stat Ghibu pentru gestionarea treburilor curente ale ministerului. Am vrut să dau un semnal foarte clar că nu se încetează activitatea aici şi tot ceea ce ţine de transport feroviar, naval de celelalte proiecte importante ale ministerului se continuă", a spus Ponta, care a precizat că nu a primit încă o propunere din partea PNL și că urmează să discute acest aspect cu președintele liberalilor, Crin Antonescu.

Ponta a mai spus că "sunt foarte multe probleme. Mesajul meu a fost foarte clar de continuitate. Toţi cei care sunt aici trebuie să-şi desfăşoare activitatea în mod normal şi evident că doresc cât mai repede să fie un ministru plin care să se ocupe aşa cum este normal".

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare și trei ani de interzicere a drepturilor civile, în dosarul „Transformatorul”, în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Decizia dată vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

În urma acestei decizii a justiției, Relu Fenechiu a demisionat din fruntea Transporturilor.

×