x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, invitat la Atena de premierul elen: "Ambele ţări au poziţii comune în dosarele de interes major, precum spaţiul Schengen"

Ponta, invitat la Atena de premierul elen: "Ambele ţări au poziţii comune în dosarele de interes major, precum spaţiul Schengen"

13 Noi 2012   •   19:27
Ponta, invitat la Atena de premierul elen: "Ambele ţări au poziţii comune în dosarele de interes major, precum spaţiul Schengen"
Sursa foto: Intact Images

Premierul elen, Antonis Samaras, l-a invitat pe primul ministru, Victor Ponta, să efectueze în perioada următoare o vizită oficială la Atena, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului transmis, marţi, AGERPRES.

Invitaţia a fost transmisă primului ministru Victor Ponta de către omologul său elen la întrevederea dintre cei doi oficiali desfăşurată marţi în marja reuniunii de la Bruxelles a Grupului 'Prietenii Coeziunii'.

Victor Ponta i-a mulţumit pentru invitaţie omologului său şi a arătat că realizarea vizitei este o continuare firească a dialogului bilateral iniţiat deja cu ani în urmă de către ministrul de externe la acea dată, Antonis Samaras, primul oficial de nivel care a vizitat România după revoluţia din decembrie 1989.

Potrivit comunicatului, dialogul a reconfirmat relaţiile excelente dintre cele două state şi dorinţa de aprofundare a relaţiilor şi cooperării bilaterale.

'Prim-ministrul român a salutat eforturile făcute de Grecia şi, în special, adoptarea ultimului pachet de măsuri în vederea continuării reformelor structurale şi relansării creşterii economice. A fost salutată cooperarea excelentă la nivel UE, în contextul în care ambele ţări au poziţii comune în dosarele de interes major, precum spaţiul Schengen, cadrul financiar multi-anual, extinderea UE', se mai arată în comunicat.

De asemenea, premierul elen a făcut o scurtă trecere în revistă a evoluţiilor în plan intern din Grecia şi şi-a exprimat încrederea că, la sfârşitul acestei luni, odată cu deblocarea tranşei de împrumut, vor apare premisele unei evoluţii economice pozitive.

Cei doi premieri au apreciat  rezultatele recentei întrevederi trilaterale România-Bulgaria-Grecia, la nivel de ministru al afacerilor externe, care a permis analizarea proiectelor de interes comun în plan sectorial, regional şi european, se menţionează în comunicat.

×