x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta la BBC: Turismul pentru obţinerea de beneficii sociale este o situaţie specifică romilor

Ponta la BBC: Turismul pentru obţinerea de beneficii sociale este o situaţie specifică romilor

20 Mar 2013   •   12:11
Ponta la BBC: Turismul pentru obţinerea de beneficii sociale este o situaţie specifică romilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Turismul pentru obţinerea de beneficii sociale este o situaţie specifică pentru comunitatea romă şi aceasta este o problemă reală pentru toate ţările, a declarat premierul român, Victor Ponta, în emisiunea HARDtalk difuzată de posturile BBC World News şi BBC News Channel, pe tema ridicării restricţiilor pe piaţa muncii pentru România şi Bulgaria la sfârşitul anului 2013, informează agerpres.ro.

Întrebat dacă unii români vin în mod special în ţări precum Regatul Unit şi Germania, ţări care au exprimat îngrijorări în acest sens, pentru a face aşa-numitul turism pentru beneficii, şeful guvernului român a admis că este o situaţie specifică romilor şi că această problemă nu se pune atunci când este vorba de românii obişnuiţi.

"Este o situaţie specifică pentru comunitatea romă. Iar în acest caz sunt de acord că este vorba de o problemă reală pentru toate ţările, Franţa, spre exemplu, Germania şi chiar Regatul Unit. Iar în ceea ce priveşte comunităţile rome, trebuie să avem o strategie şi am încercat să implementăm o strategie alături de Comisia Europeană pentru a-i reintegra pe etnicii romi în România. Această problemă nu se va rezolva în câteva luni. Va fi nevoie de timp şi de numeroase eforturi din partea tuturor statelor. Dar dacă vorbim despre românii obişnuiţi, nu se pune problema migraţiei pentru beneficii. Este vorba despre circulaţia normală în spaţiul Uniunii Europene", a spus Victor Ponta.

Premierul şi-a exprimat determinarea de a colabora cu guvernul britanic şi cu alte guverne pentru a rezolva problema migraţiei pentru beneficii, insistând asupra faptului că nu este o problemă care să poată fi rezolvată în câteva luni. 

×
Subiecte în articol: ponta romi turism beneficii Victor Ponta