x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, la Congresul liberalilor: Ultimul gând pe care-l am în minte este cine din PSD ia locul cuiva din PNL sau invers

Victor Ponta, la Congresul liberalilor: Ultimul gând pe care-l am în minte este cine din PSD ia locul cuiva din PNL sau invers

22 Feb 2013   •   14:29
Victor Ponta, la Congresul liberalilor: Ultimul gând pe care-l am în minte este cine din PSD ia locul cuiva din PNL sau invers
Sursa foto: INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Premierul Victor Ponta, a declarat, de la tribuna Congresului extraordinar al PNL, că există nu doar un prezent comun PSD-PNL, ci şi un viitor comun.

"Sunt convins că există nu doar un prezent comun pentru PNL şi PSD, dar există şi nişte ani în faţa noastră. (...) Sunt conştient de faptul că sunt un prim-ministru al Guvernului USL şi că vreau în continuare să conduc un guvern al USL. (...) Nu aş vrea să îmi imaginez cum aş arăta la guvernare cu domnul Dan Diaconescu sau dumneavoastră cu dna Udrea şi domnul Blaga", a afirmat Victor Ponta.

El a spus că a venit la Congresul PNL pentru a-i ruga încă o dată pe liberali să fie împreună cu social-democraţii pentru a duce la îndeplinire cele două obiective comune: un preşedinte al ţării de la USL şi o "Românie puternică".

"Nu am venit să spun pe cine susţin în funcţia de preşedinte, în această perioadă mă ocup de susţinerea celor care candidează la preşedinţia PDL. Nu mi-e uşor", a susţinut Ponta, ironic, în aplauzele sălii.

Premierul a declarat că îi invidiază pe liberali pentru noul lor coleg, Klaus Iohannis, el arătând că acesta este un câştig pentru PNL şi USL şi că, dacă va găsi curând pe cineva să-l păcălească şi să-l pună premier, în mod sigur nu va fi "primarul Iohannis".

"Ieri (joi - n.r.) eram în Franţa şi acasă era o singură problemă: a venit Iohannnis să-mi ia locul. Vă invidiez că aveţi un nou coleg precum Klaus Iohannis. E un mare câştig pentru PNL, dar şi pentru USL. Dacă voi găsi curând pe cineva să-l păcălesc să-l pun premier în perioada asta, în mod sigur nu cred că va fi primarul Iohanins", a spus Ponta.

El a precizat că va trebui să găsească pe cineva care să se angajeze alături de liberali, de ministrul Varujan Vosganian, pentru a rezolva probleme ca Oltchim, pensionarii militari, revoluţionarii, restituirile.

"Ultimul gând pe care-l am în minte este cine din PSD ia locul cuiva din PNL sau invers", a mai spus Ponta.

×
Subiecte în articol: congresul PNL Victor Ponta crin antonescu