x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu putem încasa bani la buget pentru că Legea insolvenţei este blocată între CCR şi preşedinţie

Ponta: Nu putem încasa bani la buget pentru că Legea insolvenţei este blocată între CCR şi preşedinţie

de Agerpres    |    16 Iun 2014   •   17:40
Ponta: Nu putem încasa bani la buget pentru că Legea insolvenţei este blocată între CCR şi preşedinţie

Premierul Victor Ponta a anunţat că va transmite în cursul zilei de luni atât preşedintelui Traian Băsescu, cât şi preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, o scrisoare prin care îi va ruga să grăbească procedurile necesare în sensul promulgării Legii privind Codul insolvenţei.

Ponta a amintit că acest act normativ a fost adoptat de Parlament şi ulterior a fost contestat la CCR de PNL, însă judecătorii Curţii au decis că legea este constituţională, urmând să fie transmisă preşedintelui pentru a fi promulgată.

"Au trecut patru săptămâni de când CCR, în unanimitate, a respins contestaţia PNL şi, totuşi, Codul insolvenţei nu este promulgat. Eu pot să cred aici ori că este vorba despre o neglijenţă gravă, pentru că avem patru săptămâni în care noi nu am putut să încasăm bani la bugetul de stat, fie că este ceva mult mai rău decât atât. Preşedintele spune că nu poate să o promulge fiindcă nu a primit motivarea de la Curte iar Curtea zice că nu a avut timp să scrie motivarea. O să trimit chiar astăzi o scrisoare şi preşedintelui CCR şi preşedintelui României rugând, că nu am voie să cer, să promulgăm Codul insolvenţei", a declarat Ponta Parlament, după întâlnirea coaliţiei de guvernare.

Premierul a spus că urmăreşte Monitorul Oficial în fiecare zi pentru a vedea dacă a fost publicat Codul insolvenţei.

"Am făcut toate procedurile aşa cum ne-au cerut şi preşedintele Băsescu şi Curtea Constituţională, am adoptat prin Parlament, s-a respins contestarea şi uite că legea nu e. Eu şi ANAF căutăm în fiecare zi legea în Monitorul Oficial ca să o aplicăm şi să strângem bani la buget, fiindcă vorbim de miliarde de lei. Eu nu găsesc legea. Între Curtea Constituţională şi preşedinte nu reuşim să o găsim", a afirmat Ponta.

El a adăugat că, în situaţia în care "acest circuit de interese care a blocat modificarea Legii insolvenţei" va fi depăşit, Guvernul ar putea obţine "foarte mulţi bani" care ar acoperi şi cele 850 de milioane lei "cât este impactul pe un trimestru (al reducerii CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajator - n.r.)".

×
Subiecte în articol: Victor Ponta ccr