x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Macovei şi Preda nu sunt mai breji decât ceilalţi pedelişti, ci doar mai ipocriţi

Ponta: Macovei şi Preda nu sunt mai breji decât ceilalţi pedelişti, ci doar mai ipocriţi

06 Mar 2011   •   12:54
Ponta: Macovei şi Preda nu sunt mai breji decât ceilalţi pedelişti, ci doar mai ipocriţi
Sursa foto: /Jurnalul National

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că PDL se poate reforma doar în opoziţie, şedinţa CNC al PDL de sâmbătă fiind "o mascaradă", iar "reformatorii" din formaţiune sunt mai ipocriţi decât ceilalţi democrat-liberali.

"Accesele de ipocrizie şi fariseism ale diverselor personaje din PDL nu mai păcălesc pe nimeni. Reamintesc că doamna Macovei şi domnul Preda au ajuns în PE cu voturile strânse de Falcă, Flutur sau Manţog. Atunci nu au avut nicio problemă. Să te trezeşti acum că eşti mare reformator este cel puţin hilar şi sunt convins că nu doar că cei trei nu sunt mai breji decât ceilalţi, dar în mod cert sunt mai ipocriţi", a declarat el.

Ponta a spus că PDL, dacă doreşte să se reformeze, o poate face în opoziţie. "Orice reformă reală în PDL ar însemna pierderea puterii. Ei rămân la putere prin această încrengătură de interese, de trădări, de şantaj. Să nu uităm că în 2004 Traian Băsescu era trimis în judecată când a candidat şi se mizează mult prea mult pe lipsa de memorie colectivă a românilor. Ei rămân la putere cumpărând voturi de la trădători, foşti PSD sau foşti PNL, ameninţând firmele din România, colectând taxe pentru partid", a mai spus Ponta, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD a afirmat că PDL doreşte să rămână la putere pentru "a distruge" şi a "fura", "pentru a lăsa celor care vor conduce România o ţară îndatorată, fără autorităţi publice şi o ţară cu un sistem profund corupt".

Preşedintele PSD a mai declarat că PDL nu ar putea adopta criteriile de moralitate în Statut, întrucât ar însemna să se desfiinţeze ca partid: "În al doilea rând, nu cred că un asemenea criteriu e suficient. În septembrie 2010 am depus plângere penală împotriva doamnei Roberta Anastase pentru furt de voturi în Parlament. Suntem în martie şi nu a fost chemată nici măcar să dea o declaraţie. Adică Anastase poate să rămână în partid şi Păsat nu. Doar că Anastase are pile mai bune la Parchet, în timp ce Păsat nu are. Ar trebui să funcţioneze regula bunului simţ şi regula responsabilităţii faţă de opinia publică".

×