x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Mi se pare că este o mare lovitură împotriva ideii de justiţie această practică cu surse judiciare

Ponta: Mi se pare că este o mare lovitură împotriva ideii de justiţie această practică cu surse judiciare

27 Iul 2015   •   21:53
Ponta: Mi se pare că este o mare lovitură împotriva ideii de justiţie această practică cu surse judiciare
Sursa foto: MECHNO SIMION

Premierul Victor Ponta a declarat luni că, în opinia sa, ''practica cu sursele judiciare'' este o mare lovitură împotriva ideii de justiţie, pentru că manipulează opinia publică.

"Detest şi mi se pare că este o mare lovitură împotriva ideii de justiţie această practică cu surse judiciare, în general sunt date ca să manipuleze opinia publică. Eu am citit cu o oră înainte să ajung la DNA ce urma să îmi spună mie procurorul peste o oră, ceea ce mi s-a părut anormal, ca să fiu sincer. Am văzut în presă, pe surse judiciare, lucruri despre care după aceea oamenii au arătat că erau clar minciuni. (...) Fiecare jurnalist îşi face şi el o relaţie cu cineva de acolo, un poliţist, un procuror, un portar. Eu cred că este foarte rău că în general sunt lucruri de manipulat. Nu ştiu ce înseamnă surse judiciare, cred că există comunicate şi ...", a spus Ponta la Antena 3 în contextul în care se vorbea despre cazul tinerei violate de la Vaslui.

Ponta a spus că încă mai aşteaptă de la ministrul Justiţiei o poziţie publică ''foarte clară''.

"Puteri nu are. Dacă cumva se duce să întrebe un procuror ce s-a întâmplat în dosar bănuiesc că în seara aia îl arestează pe el, dar are autoritatea ca membru al CSM să aibă o poziţie mult mai hotărâtă şi asta i-am cerut şi sper să aibă. Am aşteptat şi aştept în continuare de la ministrul Justiţiei de a avea nişte poziţii publice cu autoritatea pe care o are", a mai spus premierul.

Întrebat dacă are încredere în Justiţie în cazul dosarului său, Ponta a replicat: "Când o să ajung în faţa unui judecător, sigur că da".

"Justiţia trebuie să fie independentă, dar independenţa nu înseamnă lipsă de responsabilitate. Noi, nu eu, presa şi după aceea opinia publică, ne-am bucurat că vedem pe primarul X, pe deputata Y ... şi uite, se pare că din păcate cazul de la Vaslui nu-i un caz izolat, nu e un accident. Atunci hai să spunem că justiţia să fie independentă şi responsabilă, să trateze cazurile din punct de vedere al importanţei lor sociale. Să nu uităm că justiţie înseamnă multe alte lucruri decât bătălia politică între politicieni", a adăugat premierul.

AGERPRES  

×
Subiecte în articol: Victor Ponta