x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu am putea să desecretizăm discuţia din CSAT despre răpirea din Irak?

Ponta: Nu am putea să desecretizăm discuţia din CSAT despre răpirea din Irak?

28 Noi 2012   •   22:16
Ponta: Nu am putea să desecretizăm discuţia din CSAT despre răpirea din Irak?

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, premierul Victor Ponta a oferit un răspuns atacurilor venite din partea lui Traian Băsescu. afirmând că având în vedere deschiderea şi curajul şefului statului de a supune atenţiei publice discuţiile din CSAT, ar fi o bună idee desecretizarea stenogramelor pe marginea răpirii jurnaliştilor români în Irak

"Foarte bine, e foarte bine dacă o face, sigur că da, eram vreo 20 de oameni acolo. Restul, cu ameninţările dlui preşedinte cu stenogramele, mă amuză. Dar nu vrea să le desecretizeze pe toate? N-ar fi mai bine totuşi să le desecretizăm pe toate? Să vedem şi cele din vremea când era premier dl Boc ce se vorbea la CSAT? Și cele în care au decis reducerea bugetului pentru apărare? Nu vrea să le desecretizeze şi pe acelea? Că bugetul pentru apărare a fost redus în fiecare an. Nu ar vrea dl preşedinte Băsescu să le desecretizeze? Cred că ar fi foarte bine să le desecretizeze. Dar nu am putea să desecretizăm discuţia din CSAT despre răpirea din Irak? Nu crede dl preşedinte Băsescu că ar fi o idee bună să desecretizeze, să aflăm cine i-a răpit şi cine i-a adus înapoi şi cât ne-a costat? Eu cred că este o idee foarte bună să desecretizăm, dacă aşa zice dl preşedinte Băsescu, să încercăm cu răpirea din Irak. Sunt convins că mâine o desecretizează, că nu are nimic de ascuns dl preşedinte, nici sume, nici cifre, nici persoane. Să nu se joace cu focul, pentru că pisica blândă ştiţi cum...", a declarat Ponta, legat de afirmaţiile lui Traian Băsescu că ar putea să publice stenogramele din şedinţa CSAT în care premierul a plecat foarte repede din cauza bugetului MApN.

Ponta a adăugat că nu are informaţii despre discuţiile din CSAT despre răpirea jurnaliştilor români în Irak dar că "e păcat" ca Băsescu să nu fie curajos până la capăt. "Eu nu pot să le desecretizez, doar dl preşedinte poate. Nu, să le spună dl preşedinte dacă e aşa de curajos. Nu-i păcat să nu-l ţină curajul până la capăt? Nu am acces la stenograme, doar dl preşdinte e cu stenogramele şi cu dosarele, eu sunt cu poporul şi cu guvernarea", a mai menţionat premierul.

×