x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Preşedintele nu are niciun drept constituţional să mă suspende dacă voi trimis în judecată

Ponta: Preşedintele nu are niciun drept constituţional să mă suspende dacă voi trimis în judecată

04 Sep 2015   •   05:36
Ponta: Preşedintele nu are niciun drept constituţional să mă suspende dacă voi trimis în judecată
Sursa foto: LIVIU SOVA/AGERPRES FOTO

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, într-o emisiune televizată, întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre dosarul său de la DNA după ce şeful statului i-a solicitat demisia, că "nu e cazul să facă acest lucru", menţionând că în urma unei eventuale trimiteri a sa în judecată preşedintele nu are niciun drept constituţional să îl suspende din funcţie.

Primul ministru a precizat că se consideră "nevinovat" la acuzaţiile de complicitate la evaziune fiscală motiv pentru care a cerut procurorilor DNA disjungerea dosarului său din dosarul mare "Rovinari-Turceni" pentru o soluţionare cât mai rapidă a situaţiei.

"Până pe 5 iunie am avut o relaţie foarte civilizată şi constructivă şi normală cu domnul Iohannis, a fost o perioadă mai rece, iar în ultimele săptămâni ne-am întâlnit, am discutat. Nu am mai discutat cu preşedintele despre dosarul meu şi consider că nu e cazul să vorbesc cu preşedintele despre dosare. Poziţia preşedintelui de atunci a fost una politică, nu mi se pare în regulă dar o înţeleg. (...) Sunt inculpat în dosar, dar nu trimis în judecată. Dacă voi fi trimis în judecată, preşedintele nu mă poate suspenda, nu există acest drept constituţional", a spus Ponta.

Totodată, premierul a reiterat că nu va demisiona din funcţia pe care o deţine atât timp cât coaliţia de guvernare îl susţine, el punctând totuşi că nu doreşte să mai rămână pe postul de premier şi după 2016, dar că ia în calcul o nouă candidatură la Camera Deputaţilor.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta