x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Scandalul "Porumbacu" este un neadevăr

Ponta: Scandalul "Porumbacu" este un neadevăr

11 Ian 2011   •   12:29
Ponta: Scandalul "Porumbacu" este un neadevăr
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astăzi, că este convins că scandalul "Porumbacu" este un neadevăr şi a afirmat că, pentru social-democraţi, Crin Antonescu este singurul om din PNL care este partener de discuţie cu PSD.

Întrebat dacă mai face alianţa cu PNL în condiţiile în care s-ar adeveri că Crin Antonescu ar fi "Porumbacu" cu dosar de Securitate nr. 2456 sca/DSS 01429, Ponta a răspuns: "Sunt convins că scandalul Porumbacu este un neadevăr, dar îmi amintesc că PSD în decembrie 2008, din păcate, a semnat un acord cu PDL care era condus de domnul Băsescu şi domnul Boc. Aşa că apartenenţa la vechea securitate, sau la UASCR în cazul domnului Boc, nu sunt defectele cele mai mari ale unui politician".

Pe de altă parte, Ponta a refuzat să comenteze opoziţia unor lideri PNL faţă de alianţa cu PC.

"Pentru noi, Crin Antonescu este singurul partener de discuţie", a declarat Ponta pentru Hotnews.

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept "admirabilă" alianţa dintre PNL şi PC, vorbind despre "Felix cu Porumbacu, Porumbelul (...) cu domnul Crin Antonescu".

La remarca realizatorului emisiunii potrivit căreia se vede o coeziune pe frontul opoziţiei, Băsescu a intervenit cu observaţia: "Admirabil!".

În timp ce moderatorul emisiunii invoca pactul de colaborare între PNL şi PC, Băsescu a intervenit din nou, spunând: "Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu ... nu ştiu...aaa, cu domnul Crin Antonescu, da".

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că îi cere lui Traian Băsescu ca în 48 de ore să aducă clarificări sau probe legate de eventuala colaborare a actualului preşedinte al liberalilor cu Securitatea, menţionând că în caz contrar devine clar că şeful statului este "laş ca un turnător".

×