x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta spune că a primit de la SRI o notă care confirma că Shhaideh nu are probleme privind siguranţa naţională

Ponta spune că a primit de la SRI o notă care confirma că Shhaideh nu are probleme privind siguranţa naţională

22 Dec 2016   •   18:35
Ponta spune că a primit de la SRI o notă care confirma că Shhaideh nu are probleme privind siguranţa naţională

Fostul prim-ministru Victor Ponta susţine că înainte să o numească pe Sevil Shhaideh secretar de stat şi apoi ministru a solicitat şi primit de la SRI o notă în care se confirma faptul că nu există informaţii privind probleme de siguranţă naţională sau încălcare a legii în cazul premierului propus. 

"Până să răspundă oficial serviciile (dacă vor răspunde) vreau să fac eu publice următoarele informaţii: înainte să o numesc pe doamna Sevil Shhaideh secretar de stat la MDRAP am solicitat şi primit de la SRI o notă prin care se confirma faptul că nu există informaţii privind probleme de siguranţă naţională sau de încălcare a legii - deci pozitiv! La momentul desemnării doamnei Shhaideh pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Dezvoltării Regionale ( în 2015) am parcurs aceeaşi procedură şi am primit acelaşi răspuns/ altfel nu aş fi făcut propunerea, iar dl Klaus Iohannis (care primea exact aceleaşi materiale ca şi mine) nu ar fi emis decretul de numire în funcţie. Nu cunosc detalii referitoare la cazul concret al acordării cetăţeniei române către soţul doamnei Shhaideh/ ştiu însă cu siguranţă că decizia Comisiei din cadrul Ministerului Justiţiei (formată din magistraţi) se ia doar după primirea unui aviz de siguranţă naţională de la SIE şi SRI", a scris joi Ponta, pe Facebook. 

El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis a amânat decizia de desemnare a lui Sevil Shhaideh nu din cauza unor informaţii de la servicii, ci din motive politice. 

"Este o mare greşeală să lăsăm ca structuri nepolitice ale statului să fie folosite ca pretext pentru şicane demagogice şi orgolii stupide. Klaus - poporul are dreptul să aleagă pe cine doreşte fără să dea explicaţii cuiva (dovadă că te-a ales şi pe tine preşedinte)! Acum poporul a votat ca PSD şi ALDE să formeze viitorul Guvern! Respectă această decizie sau pleacă - te asigur că nu se vor strânge să te regrete mai mult decât cei 10 oameni care s-au strâns ieri pentru Dacian Ciolos", a încheiat Ponta. AGERPRES

×