x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Suntem împotriva angajării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii

Ponta: Suntem împotriva angajării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii

18 Feb 2011   •   13:46

Preşedintele PSD, Victor Ponta, se declară împotriva angajării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii şi consideră că o astfel de angajare este "anormală" în cazul unui Executiv "care pleacă",

Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că toate legile pe care Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea au dus la "mari disfuncţionalităţi".

"Un guvern care pleacă este anormal să vină cu o angajare de răspundere. În cazul Codului Muncii, ca procedură, suntem total împotrivă, pentru că, până acum, ori de câte ori Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea, fie pe Legea salarizării unice, fie pe Legea pensiilor sau a educaţiei, s-a dovedit în practica de după că angajarea răspunderii fără să discuţi cu partenerii sociali, fără să treci prin Parlament, duce la mari disfuncţionalităţi. Prin angajarea răspunderii pe Legea pensiilor s-a creat un dezastru social, iar după angajarea pe Legea educaţiei ne confruntăm cu un dezastru în învăţământul universitar", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, Codul Muncii adoptat prin angajarea răspunderii "încalcă dialogul social".

"Şi patronatele şi sindicatele sunt nemulţumite de Codul Muncii. Suntem împotrivă, pentru că s-a dovedit că procedura care va rămâne în istorie ca «procedura Boc», angajarea răspunderii pentru orice şi în orice situaţie, este una care duce în practică la mari disfuncţionalităţi", a precizat liderul PSD.

Ponta a subliniat că, în viziunea noului Cod al Muncii, "se va distruge mişcarea sindicală".

"Sunt convins că atacurile de imagine la liderii sindicali sunt în acest sens. Instituţii ale statului sunt instrumente ale Guvernului cu care se atacă lideri sindicali şi se arată că sunt bogaţi, apoi se vine cu Codul Muncii pentru desfiinţarea sindicatelor. Grav e că fiecare angajat din România, nu vreau să folosesc termenul de sclav, dar va pierde toate drepturile obţinute într-o societate democratică", a subliniat Victor Ponta.

El a adăugat că nu înţelege urgenţa adoptării noului Cod al Muncii.

"În 2003, PSD a adoptat un Cod al Muncii bun. De ce să îl schimbăm? Nu înţeleg. Nu înţeleg nici urgenţa, de ce acum, şi de ce să nu fie trecut prin Parlament?", a conchis Ponta.

×