x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Udrea, stăpâna cheilor de la cămară. Flutur şi Falcă, punctele cardinale ale corupţiei

Ponta: Udrea, stăpâna cheilor de la cămară. Flutur şi Falcă, punctele cardinale ale corupţiei

22 Ian 2011   •   12:51
Ponta: Udrea, stăpâna cheilor de la cămară. Flutur şi Falcă, punctele cardinale ale corupţiei

Prezent la Suceava, unde se întâlneşte cu reprezentanţii locali ai social-democraţilor, Victor Ponta a lansat un nou atac la adresa preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi a primarul Aradului, Gheorghe Falcă, pe care-i numeşte "puncte cardinale ale corupţiei". Nici Elena Udrea n-a scăpat de criticile acide ale liderului PSD. "Nimeni în această ţară nu mai poate să facă nimic fără să treacă pe la Udrea", spune Ponta.

"Sunt cei doi lideri PDL care beneficiază de protecţia doamnei Udrea. Doamna Udrea este stăpâna cheilor de la cămară. Nimeni în această ţară nu mai poate să facă nimic fără să treacă pe la doamna Udrea. Punctele cardinale ale corupţiei sunt domnul Flutur şi domnul Falcă, amândoi cu nenumărate probleme penale. Cu mii de pungi, plicuri...", spune Ponta, adăugând, totodată, că PDL nu va avea niciodată puterea de a se dezice de cele două "simboluri ale corupţiei" - Flutur şi Falcă. 

El a reamintit că în 2004 baronii locali erau Nicolae Mischie şi Bebe Ivanovici, dar că "PSD a avut atunci puterea să îi schimbe".

În aceeaşi conferinţă de presă, Ponta a spus că fiecare zi cu PDL la putere înseamnă "milioane de euro care trebuie plătite la un moment dat", iar cei care vor constitui alianţa ACD-PSD trebuie să ştie la ce acţiune pornesc.

El a mai afirmat că România va trebui să achite 31 de miliarde de euro, din care 20 de miliarde de euro din împrumutul de la FMI, Banca Mondială şi CE au fost deja cheltuiţi, şapte miliarde de euro urmează să fie contractaţi, iar patru miliarde de euro "îi va cheltui Elena Udrea ca bani de campanie pe care îi va spăla prin Flutur şi Falcă".

Ponta a msi spus că cei care au furat şi fură trebuie să ştie că vor răspunde în faţa legii.

"Nu trebuie să iertăm trecutul", a spus liderul PSD, potrivit Mediafax.

În acest context, el s-a referit şi la recalcularea pensiilor militarilor, spunând că cei care continuă acest proces după suspendarea Hotărârii de Guvern se fac vinovaţi de infracţiunile de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti şi abuz în serviciu.

"Avertizez şi funcţionarii care îndeplinesc acest act ilegal la cererea lui Boc şi Oprea că se fac vinovaţi de aceste infracţiuni", a adăugat liderul PSD.

Sâmbătă, liderul PSD Victor Ponta s-a întâlnit cu membrii Consiliului Judeţean Extins al PSD Suceava, cu care a discutat despre constituirea alianţei ACD-PSD, o întâlnire similară urmând să aibă loc sâmbătă după-amiază şi la Botoşani.

×