x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Extremismul şi demagogia sunt împotriva intereselor României şi Ungariei

Ponta: Extremismul şi demagogia sunt împotriva intereselor României şi Ungariei

10 Mar 2013   •   11:09
Ponta: Extremismul şi demagogia sunt împotriva intereselor României şi Ungariei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la congresul Partidului Socialist Ungar, că "populismul, extremismul şi demagogia sunt împotriva intereselor" României şi Ungariei, fiind datoria "generaţiei" sale să regăsească calea spre munca şi convieţuirea împreună, informează mediafax.ro.

Preşedintele PSD a remarcat faptul că "adevăratele probleme" în relaţia româno-ungară "nu sunt steagurile sau deciziile extremiste".

"Între noi nu trebuie să existe decât decizia de a fi împreună, de a ne respecta reciproc şi de a înţelege că trebuie să convieţuim şi cred că trebuie să ne ocupăm de multe alte probleme care îi afectează pe maghiari, pe români şi pe bulgari: trebuie să ne ocupăm de problemele importante, şi anume locurile de muncă şi creşterea economică.Am venit la Budapesta ştiind câte mii de maghiari au locuri de muncă pentru că îşi exportă produsele în România şi câţi români au slujbe mai bune pentru că muncesc împreună cu Ungaria. Am venit aici ştiind că ambele ţări duc o lipsă acută de solidaritate socială, de locuri de muncă şi de oportunităţi egale pentru popoarele şi ţările noastre. Dacă dorim tot ce e mai bun pentru ţările şi popoarele noastre, acesta va trebui să fie cea mai importantă preocupare", a spus liderul social-democrat.

Ponta a mai spus că reuşita se poate înregistra "doar împreună, nu separat".

"Doar în fotbal există o echipă care învinge şi una care pierde şi ştiu cât de important este fotbalul atât pentru maghiari, cât şi pentru români – de asta eu joc baschet! Acesta este viitorul pentru ţările şi popoarele noastre: dacă vom fi împreună, dacă vom comunica, dacă rămânem prieteni, putem câştiga împreună! Aşadar, sok sikert! Köszönöm!", şi-a încheiat preşedintele PSD discursul adresat socialiştilor ungari.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta steag secuiesc