x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu către Diaconescu: Ţinta dvs. ar trebui să fie foştii colegi din PSD, nu PDL

Predoiu către Diaconescu: Ţinta dvs. ar trebui să fie foştii colegi din PSD, nu PDL

de Agerpres    |    11 Iul 2014   •   22:48
Predoiu către Diaconescu: Ţinta dvs. ar trebui să fie foştii colegi din PSD, nu PDL

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a răspuns vineri seara scrisorii deschise care i-a fost adresată de preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară (FMP), Cristian Diaconescu, democrat-liberalul transmiţându-i acestuia că ţinta lui ar trebui să fie social-democraţii şi nu PDL.

Diaconescu i-a cerut lui Predoiu să-şi reconfirme public evaluările faţă de evenimentele politice din vara anului 2012, în special faţă de liberali, în contextul în care PDL şi PNL discută despre fuziune.

'Domnule Cristian Diaconescu, fiţi calm şi liniştit, vorba sloganului PMP, eu nu mă schimb în chestiunile esenţiale aşa uşor cum aţi făcut-o dvs., cum ar fi de la candidatura la retragerea candidaturii (în PSD), de la stânga la dreapta etc. Amuzant e tocmai faptul că 'hotărârea' şi 'predictibilitatea' care vă caracterizează vă leagă de dl. Antonescu, pe care îmi cereţi să îl contrazic din nou. Singurul motiv pentru care ar trebui să-i spun a nu ştiu câta oară dlui. Antonescu că în 2012 a fost încălcată Constituţia, ar fi acela că dumneavoastră aveţi dificultăţi să înţelegeţi de prima dată. (...) În încheiere, am rugămintea să vă vedeţi de campania dvs., eventual îndreptată pe critică la dl. Ponta. După cum v-am mai explicat, ţinta dvs. ar trebui să fie foştii colegi din PSD, în frunte cu dnii. Ponta, Dragnea şi Geoană, nu PDL şi candidatul său la prezidenţiale. Cele bune şi 'de dreapta'', i-a răspuns Predoiu lui Diaconescu printr-o declaraţie de presă remisă vineri.

Preşedintele FMP, Cristian Diaconescu, i-a transmis vineri o scrisoare deschisă prim-vicepreşedintelui PDL Cătălin Predoiu, în care îi cere să-şi reconfirme public evaluările faţă de evenimentele politice din vara anului 2012, în special faţă de liberali, în contextul în care PDL şi PNL discută despre fuziune.

'Acest aspect este foarte important pentru electoratul nostru, întrucât, dacă vă veţi susţine teza conform căreia PNL şi dl Crin Antonescu sunt susceptibili de a se face responsabili de o agresiune la adresa statului de drept în România, atunci o eventuală relaţie de parteneriat cu PNL devine un puternic factor de demobilizare a publicului fidel valorilor democratice, iar în cazul în care vă veţi dezice de evaluările pe care le-aţi făcut publice în trecut, este evident că întreg spectrul politic de dreapta va avea de suferit mari prejudicii', se arată în scrisoarea adresată lui Cătălin Predoiu.

Potrivit semnatarului scrisorii, un astfel de gest ar arăta consecvenţă din partea unui potenţial candidat la Preşedinţie.

Cristian Diaconescu consideră că asocierea PDL cu oricare dintre formaţiunile care au sprijinit 'momentul de inflexiune' care a adus România în atenţia comunităţii internaţionale va goli de legitimitate 'efortul clasei politice de la Bucureşti de a îndrepta ţara către Occident, către valorile democraţiei şi ale statului de drept'.

Preşedintele FMP mai preciza că Partidul Mişcarea Populară şi fundaţia pe care o conduce au ca temă prioritară coagularea forţelor de dreapta pentru promovarea unui 'mesaj viguros' care să se contrapună 'propagandei politice şi demagogiei de centru stânga' şi susţin orice formulă de asociere politică potrivită pentru obţinerea unui rezultat favorabil în alegerile prezidenţiale din acest an. 

×
Subiecte în articol: catalin predoiu cristian diaconescu