x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu, despre abrogarea recursului compensatoriu: Nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum

Predoiu, despre abrogarea recursului compensatoriu: Nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum

04 Dec 2019   •   14:29
Predoiu, despre abrogarea recursului compensatoriu: Nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, miercuri, că abrogarea recursului compensatoriu "nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum", amintind că CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenţie, "dar jurisprudenţa sa stabileşte şi obligaţia statelor de a-şi proteja cetăţenii de infracţiuni".

"Abrogarea măsurilor curent denumite 'recurs compensatoriu' nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum. Un început de proiect de îmbunătăţire radicală a condiţiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probaţiune", a scris Predoiu pe Facebook.

Potrivit acestuia, jurisprudenţa CEDO stabileşte şi obligaţia statelor de a-şi proteja cetăţenii de infracţiuni.

"Cunosc problematica CEDO şi sunt convins că, în viitorul apropiat, răspunsul dat de România va fi unul care să rezolve şi acest dosar rămas deschis, şi siguranţa persoanelor, a cetăţenilor şi bunurilor acestora. CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenţie, dar jurisprudenţa sa stabileşte şi obligaţia statelor de a-şi proteja cetăţenii de infracţiuni, de a lua măsuri pentru siguranţa lor efectivă", a precizat ministrul.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 272 voturi ''pentru'' şi cinci abţineri, proiectul privind abrogarea recursului compensatoriu.

AGERPRES

×