x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu îi cere lui Victor Ponta să reia investiţiile publice şi măsuri pentru implementarea Codului Fiscal

Predoiu îi cere lui Victor Ponta să reia investiţiile publice şi măsuri pentru implementarea Codului Fiscal

14 Iul 2015   •   17:52
Predoiu îi cere lui Victor Ponta să reia investiţiile publice şi măsuri pentru implementarea Codului Fiscal
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu l-a criticat marţi pe prim-ministrul Victor Ponta, susţinând că, în mandatul acestuia în fruntea Executivului, a crescut datoria publică guvernamentală, liderul liberal solicitându-i în context premierului să reia investiţiile publice şi să pregătească un plan de măsuri cu privire la implementarea Codului fiscal.

"În anul 2014, această datorie a ajuns la 59 de miliarde de euro. În mandatul său de premier, Victor Ponta a crescut datoria publică guvernamentală. Deci, pe de o parte, creşterea datoriei publice guvernamentale, pe de altă parte, oprirea investiţiilor publice reprezintă o vulnerabilitate gravă pe care premierul Ponta a indus-o în economie. Cer să reia investiţiile publice, să reia reformele în societăţile de stat, să pregătească un plan de măsuri şi să îl comunice cu privire la implementarea Codului fiscal. Altfel nu face decât să ne împingă pe un drum mort", a declarat Predoiu, după şedinţa BPN al PNL.

Pe de altă parte, el i-a solicitat premierului să consulte sindicatele şi patronatele şi să-i explice unde trebuie îndreptate erorile din administraţie pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.

"Sunt blocate proiecte, sunt respinse proiecte pe motive birocratice şi nu este pregătit următorul exerciţiu de şapte de ani de absorbţie a fondurilor europene", a susţinut prim-vicepreşedintele PNL.

×
Subiecte în articol: catalin predoiu Victor Ponta