x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu: Nu văd de ce parlamentarii trebuie să stea izolați, înconjurați de ziduri

Predoiu: Nu văd de ce parlamentarii trebuie să stea izolați, înconjurați de ziduri

10 Mai 2016   •   23:30
Predoiu: Nu văd de ce parlamentarii trebuie să stea izolați, înconjurați de ziduri

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, candidat la Primăria Capitalei, a prezentat luni proiectul realizării unei mari grădini în jurul Parlamentului, subliniind că zidul clădirii explică mentalități trecute și nu vede de ce parlamentarii trebuie să fie izolați, înconjurați de ziduri.

"Este un proiect foarte interesant pentru că vine să acopere un gol, o lipsă a sectorului 5 și anume aceea a spațiilor verzi. Sectorul 5 are cea mai mică suprafață de spațiu verde raportat la suprafața sectorului și la numărul de locuitori. (...) Susținem acest proiect al Marii Grădini în jurul Parlamentului care să redea sectorului un spațiu verde care îi aparține. Nu văd de ce parlamentarii trebuie să stea izolați, înconjurați de ziduri și de mașini, departe de oameni. Nu este bine nici pentru oameni, nici pentru cetățenii care îndeplinesc funcția de parlamentar", a spus Predoiu, la o întâlnire cu bucureștenii.

El a arătat că proiectul, care aparține candidatului PNL la primăria sectorului 5, Ovidiu Raețchi, presupune o împădurire a spațiului și dărmarea zidului din jurul Parlamentului.

"Simbolic (n.r. zidul) explică mentalități trecute, baricadarea politicului prin ziduri departe de oameni. Așa cum am văzut prin alte țări parlamentele ar trebui să fie mult mai deschise și la propriu și la figurat. (...) Se pune în valoare și parcul de la Izvor care este lăsat ca un loc neîngrijit, dar care poate fi valorificat mult mai frumos prin împădurire, amenajare cu bănci, locuri de joacă pentru copii, pentru cei mai în vârstă care vor să se plimbe, să se odihnească, să depene amintiri și să stea cu ochii pe Parlament cât mai aproape, să mai interpeleze parlamentarii când mai trec pe acolo", a subliniat Predoiu.

El a mai arătat că alte proiecte ale sale vizează finalizarea șoselei de centură a Capitalei și a lucărilor de la metrou, realizarea unui sistem inteligent de parcare și reabilitarea termică a blocurilor.

Predoiu a fost întrerupt, la un moment dat, de un locuitor din sector, care l-a întrebat dacă are de gând să reînnoiască contractele de închiriere, în acea zonă, pe care "stau cărămizile lui Videanu", de ani de zile.

"Nu ne interesează cine a greșit în trecut. E momentul să spunem și cine a greșit și cine a făcut bine, indiferent din ce parte. Deci, faptul că alți colegi de-ai noștri, din altă generație, au făcut anumite greșeli, nu ne împiedică să le îndreptăm. Uitați-vă la mine, mă uit în ochii dumneavoastră. Dacă a greșit Videanu, trebuie să îndreptăm ce a greșit Videanu. Dacă a greșit Băsescu, trebuie să îndreptăm. Dacă a greșit Iliescu, Constantinescu, până unde vreți dumneavoastră", a mai declarat Predoiu.

Prezent la eveniment, Ovidiu Raețchi a susținut că prin readucerea în circuitul public a spațiului de la Palatul Parlamentului sectorul 5 poate deveni din codaș la spațiile verzi unul fruntaș.

La evenimentul organizat pe trotuarul de lângă zidul Parlamentului și Catedrala Neamului au participat aproximativ 30 de oameni. De asemenea, a fost prezent Ciprian Ciucu, candidat al PNL pe lista de consilieri municipali.

×