x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul a luat act de moţiunea pe Justiţie; Prună a fost chemată nu pentru ce a făcut, ci pentru ce a spus

Premierul a luat act de moţiunea pe Justiţie; Prună a fost chemată nu pentru ce a făcut, ci pentru ce a spus

18 Oct 2016   •   18:49
Premierul a luat act de moţiunea pe Justiţie; Prună a fost chemată nu pentru ce a făcut, ci pentru ce a spus

Premierul Dacian Cioloş a luat notă de moţiunea simplă votată în Parlament împotriva ministrului Justiţiei Raluca Prună, precum şi de poziţiile exprimate de partidele politice, în contextul acestei perioade de pre-campanie electorală, se arată într-o declaraţie de presă a purtătorului de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. 

Potrivit acestuia, prim-ministrul este de părere că Raluca Prună a fost chemată în Parlament pentru a clarifica anumite declaraţii, parlamentarii neavând "pe fond" obiecţii asupra mandatului ministrului. 

"Premierul consideră că doamna ministru a fost chemată în Parlament nu pentru ceea ce a făcut sau pentru ceea ce nu a făcut în domeniul pe care îl gestionează, ci pentru ceea ce a spus. Totodată, prim-ministrul consideră că parlamentarii au dorit prin această moţiune să îşi clarifice anumite declaraţii ale doamnei Prună - făcute într-un context mai larg, legat de investiţiile financiare în Justiţie - şi nu au avut obiecţii de fond asupra mandatului sau obiectivelor asumate de ministrul Justiţiei", se mai precizează în declaraţia purtătorului de cuvânt al Guvernului. 

Moţiunea simplă pe Justiţie depusă de PSD la Camera Deputaţilor a fost adoptată, marţi, de plen cu 155 voturi "pentru". Un număr de 60 de deputaţi nu şi-au exprimat votul. Moţiunea a fost dezbătută săptămâna trecută. AGERPRES

×