x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Cîțu îl dă afară din Guvern pe Stelian Ion, ministrul Justiție

Premierul Cîțu îl dă afară din Guvern pe Stelian Ion, ministrul Justiție

01 Sep 2021   •   21:49
Premierul Cîțu îl dă afară din Guvern pe Stelian Ion, ministrul Justiție
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE: Premierul Florin Cîțu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiției Stelian Ion, susținând că se opune reformelor.

„Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Premierul a spus că a informat liderii coaliției despre această demitere.

„Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să șantajeze, care să nu înțeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunități, ci despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie. (...) Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României”, a adăugat Câțu.

Acesta a dat asigurări că această guvernare va continua.

„Sper ca USR PLUS să aibă responsibilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, precum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și vom depăși acest moment”, a mai spus premierul.

Sture initiala Premierul Florin Cîțu a anunțat că îl revocă pe ministrul Justiției, Stelian Ion, susținând că acesta se opune reformelor.

 

„Am semnat cererea de revocare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion! Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat! Nu accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze! România trebuie dezvoltată! I-am informat pe liderii coaliției despre revocarea lui Stelian Ion. Am trimis președintelui României documentul cu revocarea ministrului Stelian Ion. Îmi doresc ca partenerii noștri de la USR PLUS să nu aleagă ieșirea de la guvernare!” a anunțat premierul Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: florin citu