x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul prezintă joi starea naţiunii. Vezi care vor fi subiectele abordate

Premierul prezintă joi starea naţiunii. Vezi care vor fi subiectele abordate

07 Ian 2013   •   18:18
Premierul prezintă joi starea naţiunii. Vezi care vor fi subiectele abordate
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că joi va prezenta "starea naţiunii", respectiv situaţia datoriilor acumulate, banii din bugetul pe 2013 şi proiectele care se vor putea duce la îndeplinire în următorii patru ani, în baza alocărilor bugetare multianuale.

"Joi mi-am programat să am o întâlnire cu media şi prin intermediul media să prezint nu bugetul de stat, pentru că pentru publicul larg să mă apuc să prezint capitole de buget nu cred că e soluţia bună, ci mai degrabă să prezint starea naţiunii, să arăt ce datorii avem din trecut, fără să încep să spun de vechea moştenire, pur si simplu să prezint realitatea, să arăt ce lucruri putem să facem în actualul buget şi ce alte lucruri nu putem să facem altfel. Va fi prezentare de care eu nu ţin minte să se fi făcut în ultimii ani", a spus Ponta.

El a precizat că prezentarea sa va avea o perspectivă de patru ani. "Voi arăta: ăştia sunt banii, asta trebuie să facem, astea sunt lucrurile pe care putem să le facem. Va fi o prezentare cu o perspectivă de patru ani, totuşi, ce bani sunt în 2013, dar care sunt proiectele pe care le începem în 2013 şi putem să le terminăm în funcţie de alocările multianuale", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a arătat că speră ca până joi miniştrii Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea să termine detaliile.

Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că proiectul de buget nu a fost secretizat, ci doar memorandumul ministrului Liviu Voinea privind strategia de discuţii cu FMI.

"Bugetul nu a fost niciodată secretizat, el se trimite parlamentarilor, se pune pe site. Singurul lucru trecut pe lista de confidenţial la care au participat doar miniştrii, fără consilieri şi experţi, a fost memorandumul lui Liviu Voinea legat de strategia de discuţii cu FMI", a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta buget 2013 starea natiunii