x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ungureanu: "Am luat 200 de milioane din privatizarea Cuprumin. În 2008 cea mai bună ofertă a fost de 18 milioane"

Premierul Ungureanu: "Am luat 200 de milioane din privatizarea Cuprumin. În 2008 cea mai bună ofertă a fost de 18 milioane"

03 Apr 2012   •   18:24
Premierul Ungureanu: "Am luat 200 de milioane din privatizarea Cuprumin. În 2008 cea mai bună ofertă a fost de 18 milioane"

Invitat la Realitatea TV, premierul Ungureanu a lansat un atac extrem de dur la adresa presedintelui PSD, Victor Ponta, pe care l-a acuzat de "lipsa de responsabilitate si ipocrizie".

"Premierul Ungureanu urmareste interesul national si numai interesul national. Victor Ponta da dovada de lipsa de responsabilitate cand face astfel de afirmatii la adresa mea. In acelasi timp, e o dovada de ipocrizie din partea domnului Ponta, atunci cand arunca aceasta anatema a suspiciunii, care denota o intentie gresita. Sper ca sfatuitorii dansului, dintre care pe o buna parte ii cunosc, sa incerce sa ii tempereze asemenea declaratii. Altfel, ii doresc succes in cariera, de director, poate de secretar de stat, poate chiar si mai departe, asa cum tinteste."

"Impresia mea este ca tot ce s-a spus despre Cuprumin vine din partea unor oameni care nu cunosc foarte bine acest subiect. A trezit atentia constructia unor slogane caracteristice mai degraba inceputului anilor '90. In 2008, domnul Vosganian a facut vorbire despre doua incercari de privatizare. In perioada de boom economic, cea mai buna oferta a fost de 18 milioane. In 2012, s-a plecat de la 57 de milioane si s-a ajuns la 200 de milioane, plus obligatii de mediu de alte 17 milioane de euro. Privatizarea Cuprumin a fost cuprinsa in acordul cu FMI. Si s-a facut la timp. Este cea mai buna dovada ca se pot face privatizari si fara comision.

Nu pleaca nimeni cu zacamantul acasa. Este doar o licenta de privatizare. A spune ca iti vinzi tara e ca si cum ai condamn-o sa sufere.

Nu este nicio graba electorala. Totul a fost dupa un calendar. A fost mai intai Cuprumin, dupa care a venit Transelectrica. Estimarile noastre in listarea Transelectrica erau infinit mai mici.

Vor urma Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

In privinta Rosia Montana, am cerut o fotografie exacta a modului prin care trece proiectul prin diferitele comisii de avizare. Nu stiu de ce aceasta iintarziere enorma. Exista avize negative, nu-l facem.

Banii acestia nu devin bani la buget. Statul s-a imprumutat din banii obtinuti din privatizarea BCR si Petrom pentru a plati salarii si pensii. Din pacate, a uitat sa ii puna la loc. Vom adopta modelul norvegian, care are un fond special pentru banii obtinuti din exploatarile de petrol. Banii pe care ii vom obtine din privatizari si listari bursiere NU vor fi folositi discretionar.

Oamenii din comunitatile locale sunt tinta mea sociala. Prefer sa punem bani la dispozitia primariilor acum, cand a dat soarele, cand se pot apuca de reparatii. De ce sa astept luna iunie? Exista necesitati imediate, la iesirea din iarna.

Domnul Ponta are avantajul de a avea langa el doi fosti premieri. Ce il costa sa ii asculte? Ar trebui ca acestia sa ii spuna "Inapoi la scoala!". Din ignoranta uneori pot iesi monstri.

Crearea consiliului este un gest de recunoastere la adresa marilor contributori la buget. Am cerut ca pe baza experientelor acestora sa apara blocajele din economie. Din insumarea acestor observatii apare si solutia. Consiliul este epiderma dintre administratia inalta si cea care serveste interesul imediat al cetateanului.

Miza acestui guvern este buna administrare a tarii. PDL, in ansamblu, este un partener foarte bun. Se poate face buna guvernare fara comisioane, fara maini bagate in buzunarele statului, se poate recastiga increderea cetatenilor.

Cand am zis ca ma gandesc la reducereas CAS, nu am dat un termen. Mesajul s-a dus foarte bine in mediul privat. Mesajul cu reintregirea salariilor s-a dus foarte bine in mediul bugetar.

Cine e conditionat de alegerile din iunie poate sa aiba derapaje. Eu nu am.

Eu am vocea alegatorului absent de la vot. Patura urbana. Medici, profesori, avocati, cu varsta intre 25 si 50 si ceva de ani. Simt ce asteptari au.

Presedintele are un profil de om interesant si de partener important.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta mihai razvan ungureanu