x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președintele Comisiei LIBE le taie avântul celor care o văd deja câștigătoare pe Kovesi

Președintele Comisiei LIBE le taie avântul celor care o văd deja câștigătoare pe Kovesi

27 Feb 2019   •   22:33
Președintele Comisiei LIBE le taie avântul celor care o văd deja câștigătoare pe Kovesi
Sursa foto: Captura Antena 3

Preşedintele comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes, a explicat în exclusivitate la Antena 3 ce urmează, de fapt, după votul de miercuri din Comisia LIBE.

"Înțelegem că este extrem de important nu numai pentru România, ci pentru toată Uniuniea Europeană și ne-am străduit să facem procesul cât mai transparent, dar încă mai există îngrijorări. Ce s-a întâmplat azi au fost două voturi foarte deschise, a fost totul live și vă mulțumesc pentru acest lucru. A fost o transparență unică până acum.

Este foarte important - ceea ce se întâmplă vine într-o zonă de competență națională, de suveranitate. Este ceva nou, nu toate țările sunt membre, deci trebuie să contruim încredere. Este foarte important ce se întămplă acum", a spus Claude Moraes.

Claude Moraes a declarat că i-a trimis o scrisoare președintelui Parlamentului European în care a precizat care a fost rezultatul votului din Comisia LIBE, iar acum acesta va decide în continuare care va fi negociatorul pentru Parlament.

Moraes afirmă că va fi negociere dificilă, pentru că în momentul de față există o poziție a Parlamentului European și alta a Consiliului European.

"Este o altfel de negociere de data asta. Este una foarte simplă, de bun simț, genul pe care oamenii o vor înțelege. Liderul Parlamentului European va decide cine este negociatorul nostru. Mă întrebați dacă sunt eu? Nu. Este o decizie care o va lua altcineva. Se va stabili pe 7 martie.

Se va spune 'acesta este negociatorul', se vor întâlni și vor lua o decizie legată de candidat (...) Este foarte greu când se ajunge la negocieri între Parlamentul European și Consiliul European. Deja există o diferență de opinie, deci va fi greu", a spus Claude Moraes, în interviul acordat, miercuri, trimisului special la Bruxelles Sabina Iosub.

×
Subiecte în articol: Claude Moraes