x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, a anunţat data Congresului extraordinar al PSD

Preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, a anunţat data Congresului extraordinar al PSD

21 Sep 2015   •   14:06
Preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, a anunţat data Congresului extraordinar al PSD
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, luni, ca pe 18 octombrie să aibă loc Congresul extraordinar al partidului, iar pe 11 octombrie scrutinul pentru alegerea preşedintelui, a anunţat liderul interimar al partidului, Liviu Dragnea.

"S-a stabilit ca scrutinul intern pentru alegerea preşedintelui PSD să fie pe 11 octombrie, iar Congresul să fie pe 18 octombrie la o săptămână după. Detaliile pentru scrutinul intern sunt cuprinse în regulamentul de organizare, sunt detalii pe care le va da preşedintele Comisiei electorale centrale a partidului, Florin Iordache", a spus Dragnea, la finalul şedinţei CExN al PSD, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că s-au votat mai multe prevederi ale regulamentului privind alegerile, printre care şi îndeplinirea anumitor condiţii de către cei care vor să candideze la şefia partidului.

"Am fost trei persoane care am votat împotriva unor condiţii de eligibilitate puse pentru candidaţi şi anume 10% din organizaţii să susţină un candidat, adică orice candidat să depună la dosarul de candidatură susţinerea a 10% din organizaţii, e vorba de patru sau cinci, dintre care obligatoriu organizaţia din care face parte, şi cred că la vicepreşedinte 5%, organizaţia din care face parte şi încă una. Am votat împotrivă, am încercat să le spun colegilor mei să fie de acord să nu existe niciun fel de condiţie pentru a nu spune cineva că este oprit să candideze", a precizat Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a menţionat că au fost argumente serioase din partea celor care au susţinut impunerea unor condiţii având în vedere că au fost cazuri în istoria partidului când s-au depus "candidaturi neserioase". Au fost candidaţi care în timpul congresului, cu toate că erau trecuţi pe buletinul de vot, s-au retras, a amintit Dragnea.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea