x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu premierul Danemarcei; discuţiile au vizat teme de pe agenda Consiliului European

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu premierul Danemarcei; discuţiile au vizat teme de pe agenda Consiliului European

22 Iun 2017   •   21:45
Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu premierul Danemarcei; discuţiile au vizat teme de pe agenda Consiliului European
Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, în marja reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu prim-ministrul Regatului Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, la solicitarea acestuia. 

Discuţiile au vizat în principal teme aflate pe agenda actualului Consiliu European, precum şi aspecte ale relaţiilor bilaterale dintre cele două state, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, cei doi lideri au subliniat necesitatea unei coordonări mai strânse între România şi Regatul Danemarcei, cu scopul promovării mai eficiente a intereselor comune la nivel european. 

"Preşedintele României a evidenţiat contribuţia activă a României la eforturile de revigorare a proiectului european, în baza unei abordări axate pe necesitatea prezervării unităţii, solidarităţii şi coeziunii europene, a principiilor şi valorilor fundamentale proiectului european. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea promovării în continuare a obiectivelor comune, care să conducă la o Uniune Europeană cu un profil consolidat, capabilă să gestioneze cu succes crizele cu care se confruntă", se arată în comunicat. 

În ceea ce priveşte dimensiunea relaţiilor externe, cei doi înalţi oficiali au reliefat importanţa unor relaţii transatlantice solide. 

"Preşedintele României şi premierul Regatului Danemarcei au avut un schimb de vederi referitor la perspectiva relaţiilor cu Statele Unite ale Americii, ca urmare a întrevederilor pe care atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Lars Lokke Rasmussen le-au avut recent cu preşedintele Donald Trump", se spune în comunicat. 

În planul relaţiilor bilaterale, ambele părţi au salutat stadiul cooperării dintre cele două state şi au încurajat continuarea consolidării acesteia în toate domeniile. "A fost convenită, printre altele, intensificarea cooperării judiciare şi poliţieneşti, în baza principiilor Uniunii Europene privind libera circulaţie", se mai arată în comunicat.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: iohannis premier danemarca