x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PC: Până la Paşte vom încerca să avem un nou guvern

Preşedintele PC: Până la Paşte vom încerca să avem un nou guvern

21 Ian 2011   •   17:00

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că alianţa PC-PNL-PSD va încerca, până în martie-aprilie, să schimbe actuala majoritate parlamentară, iar până la Paşte să obţină un nou Guvern.

Daniel Constantin a spus că prioritatea alianţei PC-PNL-PSD va fi aceea de a face un program coerent, pe care să-l supună dezbaterii publice, iar dacă oamenii vor fi de acord cu acesta să încerce să-l implementeze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acest lucru s-ar putea face inclusiv prin schimbarea Guvernului, a arătat el.

"Acest program - după ce-l vom analiza în detaliu, nu aşa cum am făcut atunci când am făcut referendum, fără să explicăm cetăţenilor despre ce este vorba - deci după ce ei îşi vor da girul pe acest program pe care noi îl propunem, sigur că este de datoria noastră să-l şi implementăm. Dacă cei care se află la putere în momentul de faţă nu vor înţelege că acel program economic este necesar pentru ţară, sigur că este de datoria noastră să încercăm să-l impunem prin schimbarea majorităţii parlamentare", a spus Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

El a adăugat că există speranţe în acest sens, precizând că se bazează pe discuţiile avute la nivel informal cu diverşi oameni din zona puterii, unde există "o nemulţumire crescută".

Potrivit sursei citate, alianţa PC-PNL-PSD va încerca, până în martie - aprilie, să schimbe actuala majoritate parlamentară, iar până la Paşte să obţină un nou Guvern.

"Eu sper ca până în martie - aprilie să reuşim să creăm o majoritate parlamentară. Imaginaţi-vă că la nivelul Senatului avem nevoie doar de doi senatori ca să schimbăm majoritatea parlamentară. Imaginaţi-vă că la nivelul Parlamentului sunt 18 parlamentari ai minorităţilor. (...) Cred că acesta ar fi primul pas care ar trebui făcut. Nu ne-am consultat în formula PSD-PC-PNL pe tema aceasta, nu-mi permit să vorbesc în numele acestei mari alianţe. Din punctul meu de vedere, cred că am fi mai aproape de crearea majorităţii cu parlamentari de la PDL şi UNPR. Până la Paşte vom încerca să avem un nou guvern", a spus el.

Daniel Constantin a precizat că dorinţa de a face noua alianţă pleacă şi de la faptul că, la ultima moţiune de cenzură, este posibil ca reprezentanţii acestor partide să nu fi reprezentat pentru parlamentarii care aveau dubii cum să voteze "o alternativă certă".

"Faptul că vorbeam pe mai multe voci atunci când spuneam cum să fie premierul, cum să fie Guvernul, probabil că i-a făcut să spună: plecăm de la guvernare şi mergem într-o chestiune incertă. În momentul în care vom avea o alianţă certă între cele trei partide, înregistrată la Tribunal, cu siguranţă putem constitui o alternativă viabilă, care nu are în interior dispute majore, pentru că nu vom ajunge la guvernare şi apoi vom face programul de guvernare, ci vom încerca înainte să facem un program economic pe care să-l implementăm după aceea", a spus preşedintele PC.

El a precizat că programul "va fi unul racordat la necesităţile actuale ale României, între stânga şi dreapta".

×