x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, mesaj de 10 august: Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre

Ciucă, mesaj de 10 august: Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2024   •   10:02
Ciucă, mesaj de 10 august: Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre
Sursa foto: Hepta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că ziua de 10 august 2018 rămâne un moment simbolic, în care „românii au arătat că se pot mobiliza pentru a apăra justiția de asaltul politic coordonat de conducerea de atunci a PSD”: „Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre din istoria recentă”.

„Ziua de 10 august 2018 ne-a arătat cât de importantă este apărarea democrației și a dreptului la liberă exprimare în fața oricărui regim care încearcă să suprime vocea oamenilor. Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre din istoria recentă și trebuie să facem tot ce ne stă în putință ca asemenea evenimente să nu se mai întâmple vreodată. 10 august 2018 rămâne un moment simbolic, în care românii au arătat că se pot mobiliza pentru a apăra justiția de asaltul politic coordonat de conducerea de atunci a PSD”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El afirmă că reacția disproporționată a forțelor de ordine împotriva celor care își exercitau pașnic dreptul de a protesta a dat o lovitură gravă încrederii cetățenilor în instituțiile statului la acea vreme.

„Trebuie să continuăm să construim un stat în care fiecare cetățean știe că este respectat și ascultat de către autorități și că justiția este una funcțională, eficientă și dreaptă”, încheie Ciucă.

Mii de oameni au protestat, în 10 august 2018, în Piaţa Victoriei faţă de măsurile luate de Guverul condus atunci de Viorica Dăncilă. La un moment dat, manifestările au devenit violente, iar forţele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un doar penal care vizează aceste fapte.

(sursa: Mediafax)

×