x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Traian Băsescu a cerut să se adreseze Parlamentului pe 7 martie

Preşedintele Traian Băsescu a cerut să se adreseze Parlamentului pe 7 martie

24 Feb 2012   •   13:10
Preşedintele Traian Băsescu a cerut să se adreseze Parlamentului pe 7 martie

Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care ii informeaza ca doreste sa adreseze un mesaj pe teme de politica interna, in Parlament, in data de 7 martie.

"In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politica interna. Va propun ca data prezentarii mesajului sa fie data de 7 martie 2012, la o ora pe care sa o stabiliti dumneavoastra, in functie si de programul celor doua Camere ale Parlamentului", se arata in scrisoarea sefului statului, citata in comunicatul Presedintiei.

Cel mai recent mesaj catre Parlament adresat de presedintele Traian Basescu a avut loc in iunie 2011, sedinta de plen comun desfasurandu-se in absenta reprezentantilor USL. El spunea atunci ca este esentiala pentru credibilitatea Parlamentului limitarea imunitatii parlamentarilor la declaratii si atitudini politice pentru a da "cetatenilor relaxarea ca parlamentarii nu sunt deasupra legii".

Basescu le-a cerut parlamentarilor sa gaseasca o solutie pentru transpunerea in legislatia romaneasca a deciziei 212/2005 a Consiliul ui JAI referitoare la confiscarea averilor obtinute illicit. Presedintele spunea ca sunt motive temeinice pentru schimbarea structurii Legislativului, deoarece in actualul sistem bicameral cele doua Camere se comporta ca intr-un sistem monocameral, prin adoptarea tacita a legilor in prima Camera.

×