x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedinţia s-a sesizat după ce Crin Antonescu şi-a pus cenuşă în cap pentru "ieşirea" de la Cotroceni

Preşedinţia s-a sesizat după ce Crin Antonescu şi-a pus cenuşă în cap pentru "ieşirea" de la Cotroceni

de Agerpres    |    21 Oct 2013   •   18:18
Preşedinţia s-a sesizat după ce Crin Antonescu şi-a pus cenuşă în cap pentru "ieşirea" de la Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a luat notă de declaraţia preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, privind încălcarea protocolului la ceremonia de învestire în funcţie a ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, şi va proceda în consecinţă, susţine purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

"Administraţia Prezidenţială a luat notă de declaraţia de duminică a preşedintelui Senatului, domnul Crin Antonescu, cu privire la încălcarea protocolului la ceremonia de învestire a doamnei Ramona-Nicole Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor şi, ca urmare, va proceda în consecinţă", a declarat Oprea, conform Agerpres.

Preşedintele Senatului a declarat duminică, la B1 TV, că plecarea sa mai devreme de la ceremonia de învestire în funcţie a Ramonei Mănescu a fost un gest "neobişnuit de nepoliticos".

"La învestirea Ramonei Mănescu am plecat când a început să vorbească preşedintele, repet, un gest profund nepoliticos, violent de inuzual, din următorul motiv: atunci când domnia sa a exprimat dorinţa de a avea o discuţie cu mine pe tema numirii ministrului la Transporturi, când era vorba să fie pus Ovidiu Silaghi şi când am dat curs acestei solicitări şi m-am dus eu, nu l-am întrebat, eu nu am obicei, aşa cum văd că face preşedintele, să discut despre întâlniri private. (...) şi puţinele discuţii private pe care eu le-am avut cu Traian Băsescu niciodată eu nu am vorbit despre ele. (...) Eu l-am întrebat şi i-am spus 'nu comentez' (...) e vreo problema cu Ovidiu Silaghi sau nu e? Ca să nu mai facem ţara asta de râs", a explicat Antonescu.

El a mai spus că nu doreşte să facă cu preşedintele Băsescu "micul pact de coabitare pentru ceremonii", iar dacă şeful statului doreşte să îl invite la Cotroceni cu alte prilejuri, atunci este foarte bine.

"Eu propun o situaţie intermediară care cred că rezolvă: să invite instituţia şi eu îi promit că voi delega un vicepreşedinte al Senatului care va reprezenta instituţia acolo şi toate bune şi frumoase", a mai spus Antonescu.

Săptămâna trecută, noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a depus jurământul de învestitură în funcţie, la Palatul Cotroceni, eveniment la care preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu a fost prezent. Antonescu a motivat absenţa precizând că nu a fost invitat de Administraţia Prezidenţială.

Ulterior, Traian Băsescu a declarat că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu mai este pe lista de protocol a Administraţiei Prezidenţiale, pentru că a avut un comportament "necuviincios".

"Nu are nicio legătură cu impoliteţea. Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. (...) Să ştiţi că sunt oameni care la Ziua Naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios. Nu mai este pe lista de protocol a Cotroceniului. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun protocol din lumea asta nu lucrează: ", a spus Băsescu.

Şeful statului a afirmat că Antonescu poate să vină la Cotroceni ca turist sau dacă se va conveni că nu va încălca protocolul.

La sfârşitul lunii august, la ceremonia de depunere a jurământului în funcţia de ministru al Transporturilor de către liberala Ramona Mănescu, Crin Antonescu a plecat din sala de ceremonii înainte că preşedintele Băsescu să îşi susţină discursul.

×
Subiecte în articol: crin antonescu basescu