x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Presiuni pentru un cartier ANL

Presiuni pentru un cartier ANL

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    22 Noi 2007   •   00:00
Presiuni pentru  un cartier ANL
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/

Marian Zlotea, fostul preşedinte al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, s-a implicat, la inceputul anului 2006, in retrocedarea cartierului ANL "Henri Coandă", punănd presiune pe autorităţile statului, printr-o asociaţie pe care o conduce.

Marian Zlotea, fostul preşedinte al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, s-a implicat, la inceputul anului 2006, in retrocedarea cartierului ANL "Henri Coandă", punănd presiune pe autorităţile statului, printr-o asociaţie pe care o conduce. Zlotea este candidat PD pentru alegerile europarlamentare, nominalizat pe lista neagră a Coaliţiei pentru un Parlament Curat.

La 9 ianuarie 2006, Ion Fotino Radu a sesizat Asociaţia Tineretul Romăn pentru Naţiunile Unite, condusă de Marian Zlotea, pentru că nu s-au pus in aplicare două sentinţe civile prin care trebuia să primească terenul pe care se construieşte cartierul ANL "Henri Coandă". Marian Zlotea constată că lui Fotino ii sunt incălcate drepturile fundamentale ale omului şi este hărţuit in mod repetat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe "prin refuzul punerii in posesie şi predare a terenului atribuit dumneavoastră conform sentinţelor civile". In aceaşi zi, Marian Zlotea, in calitate de preşedinte al asociaţiei, ii răspunde lui Fotino: "Asociaţia Tineretului Romăn pentru Naţiunile Unite va sesiza Inaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului şi Delegaţia Comisiei Europene privind gravele incălcări ale drepturilor fundamentale ale omului, precum şi hărţuirile la care sunteţi supus de către instituţiile statului menţionate mai sus". La finalul răspunsului, Marian Zlotea specifică: "Facem apel la autorităţile statului, judecătoreşti şi administrative, să grăbească soluţionarea pe cale amiabilă şi cu respectarea prevederilor legale a acestei situaţii, pentru a evita o intervenţie la CEDO". Numai că Ion Radu Fotino a fost trimis in judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorii anticorupţie l-au trimis pe Ion Fotino Radu in judecată pentru "săvărşirea infracţiunilor de inşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, toate in formă continuată".

FALSURI. Din probele aflate la dosar reiese că Ion Fotino Radu a dobăndit fraudulos calitatea de unic moştenitor al familiilor Bildirescu şi Lăzărescu, prin falsificarea a două certificate de legatar universal, act care atestă calitatea de moştenitor asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, obţinut in baza unui testament şi a unui certificat de moştenitor. "In plus, prin sentinţe judecătoreşti pronunţate in prima instanţă, Ion Fotino Radu a obligat ANL să sisteze lucrările de construcţie timp de un an, provocănd un prejudiciu in valoare de peste 14.490.000 euro ANL şi in valoare de 2.000.000 euro Asociaţiei Deţinătorilor de Lot Henri Coandă", se specifică intr-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

andreea.cascaval@jurnalul.ro

petru.zoltan@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: politic fotino