x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un primar, un viceprimar și doi consilieri, sancționați de Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Un primar, un viceprimar și doi consilieri, sancționați de Consiliul pentru Combaterea Discriminării

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   14:15
Un primar, un viceprimar și doi consilieri, sancționați de Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a dat mai multe sancțiuni în ultima sa ședință de soluționare a petițiilor. Au primit amenzi un primar, un viceprimar, doi consilieri locali, dar a fost sancționată și Casa de Asigurări de Sănătate Cluj.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit miercuri într-o ședință de soluționare a petițiilor, a adoptat adoptat mai multe hotărâri:

Amendarea primarului municipiului Urziceni cu 10.000 de lei 1 în urma unor declarații la adresa unei femei care a născut în fața Spitalului Municipal Urziceni la data de 31 iulie 2023.

Amendă de câte 5.000 de lei pentru viceprimar și doi membri ai Consiliului Local Sânpetru, județul Brașov, pentru afirmații discriminatorii la adresa persoanelor de etnie romă exprimate în cadrul ședinței de consiliu local din 28 februarie 2023.

Un avertisment contravențional pentru Casa de Asigurări de Sănătate Cluj, pentru aplicarea în mod discriminatoriu a prevederilor OUG nr. 158/2005 și OUG nr. 96/2003 femeilor angajatele în profesii liberale (avocat) cu privire la acordarea concediului de risc maternal.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: primar viceprimar consilieri