x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul Aradului, audiat la DIICOT

Primarul Aradului, audiat la DIICOT

de Andrei Ando    |    17 Feb 2007   •   00:00
Primarul Aradului, audiat la DIICOT

Gheorghe Falca a intrat in vizorul DIICOT, in problema rascumpararii sistemului de parcare cu plata Parktronic din oras.

Primarul Aradului, Gheorghe Falca (foto), urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si abuz in serviciu, a intrat si in vizorul DIICOT in problema rascumpararii sistemului de parcare cu plata Parktronic din municipiu. Anchetatorii au suspiciuni ca pretul platit de primarie a fost mult prea mare, motiv pentru care l-au audiat ieri timp doua ore pe edilul-sef.

In dosar a fost citat, in calitate de martor, si fostul primar al Aradului, Dorel Popa, in perioada caruia s-a concesionat societatii Belsirim serviciul parcarilor cu plata. Proprietarul acestei firme, Emil Sigmethi, este arestat pentru spalare de bani, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, bancruta frauduloasa.

Audierile vor continua si saptamana viitoare. Primarul, doi consilieri locali si un reprezentant al Directiei Tehnice a primariei, practic echipa de negociere, sunt toti citati in calitate de faptuitori.
Ancheta in acest caz a pornit in urma unui raport facut de Curtea de Conturi.

×
Subiecte în articol: politic