x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primirea în PPE: Un mail o încaieră pe EBa cu Andreea Vass

Primirea în PPE: Un mail o încaieră pe EBa cu Andreea Vass

22 Iun 2009   •   00:00

Un mail al eurodeputatului ungar, Surjan Laszlo, în care acesta pune sub semnul întrebării admiterea Elenei Băsescu în grupul PPE din PE provoacă o dispută între fiica şefului statului şi fosta consilieră a lui Theodor Stolojan, Andreea Vas, cu o zi înaintea acceptării candidaturilor şi adeziunilor.



Elena Băsescu a acuzat-o într-un cotidian central pe fosta consilieră a lui Theodor Stolojan că se cunoaşte cu europarlamentarul maghiar de pe vremea când lucrau în Comisia de bugete a PE şi că acesta i-a dat o mână de ajutor să se răzbune pentru că nu a prins un loc eligibil pe listele PD-L.

De partea cealaltă, Andreea Vass se declară pe blogul personal, uimită să citească "o astfel de declaraţie", respinge acuzaţiile Elenei Băsescu şi susţine că "cineva o informează total eronat" pe mezina prezidenţială. La fel susţine şi Theodor Stolojan. El a spus că o cunoaşte pe Vass şi că aceasta este genul de om, care, dacă are ceva de spus cuiva, o face "direct, în faţă, fără intermediari". "Cred că cineva a informat-o greşit pe EBa", a spus Stolojan pentru Mediafax. El a mai spus că îl cunoaşte pe Surjan, fiind colegi în Comisia Buget a PE, şi că nu înţelege ce l-a determinat pe acesta să scrie respectivul mail.

Stolojan a spus că membrii grupului popular din PE îşi vor alege astăzi conducerea şi este convins că Elena Băsescu va intra în grupul popular din Legislativul UE. "Nu are nici o şansă demersul lui Surjan. Dacă scrisoarea eurodeputatului ungur va avea un ecou în grup, nedorit, s-ar putea ajunge la vot, şi iarăşi nu are sorţi de izbândă", a spus Stolojan.

Europarlamentarul Sogor Csaba a anunţat ieri că deputaţii UDMR din Parlamentul European vor vota pentru acceptarea Elenei Băsescu în grupul PPE, chiar dacă aceasta nu îşi va clarifica poziţia privind consumul de droguri uşoare.

La rândul său Laszlo Tokes a declarat că nu se va opune acceptării Elenei Băsescu în grupul popular din PE, menţionând însă că este "curios în ce priveşte consecvenţa PD-L", referindu-se la faptul că, în 2007, când el a candidat la euroalegeri ca independent, PD-L s-a opus intrării sale în grupul popularilor europeni.

×
Subiecte în articol: politic