x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Principele Radu: "Satul românesc a devenit un spaţiu social semideşertic"

Principele Radu: "Satul românesc a devenit un spaţiu social semideşertic"

16 Iun 2009   •   00:00
Principele Radu: "Satul românesc a devenit un spaţiu social semideşertic"

Principele Radu, candidat la Preşedinţie, a declarat, astăzi, că satul românesc se află în criză şi că agricultorii români sunt folosiţi doar ca subiecte electorale bune de adus voturi. În plus, potrivit acestuia, UE nu are un proiect pentru salvarea satului românesc.



"Asistăm la o criză a satului românesc, iar ea nu este doar una economică. Supus discriminărilor şi presiunilor distructive, sistematice, decenii la rând, satul nostru a fost transformat într-un spaţiu social semideşertic. Într-un loc predestinat eşecului, de unde trebuie să fugi dacă vrei să ai şansa unei vieţi decente, demne, contemporană cu lumea secolului XXI", a afirmat principele Radu, citat de Mediafax.

El a mai spus că, invadat de subcultura urbană, aflat mereu în afara oricăror programe sistematice de dezvoltare, satul românesc a încetat să mai fie reper al unui mod tradiţional şi coerent de viaţă.

Principele Radu a susţinut că în România este nevoie de un program naţional de urgenţă susţinut de investiţii europene şi alocaţii bugetare, care să asigure refacerea sistemului de irigaţii şi a perdelelor de protecţie, împădurirea sistematică şi masivă în regiunile afectate de deşertificare, punerea la dispoziţia ţăranilor a soiurilor de seminţe subvenţionate care să reziste la secetă şi asigurarea de energie electrică ieftină pentru cei care o folosesc pentru irigaţii, cu plata la recoltare.

"Mesajul meu către responsabilii guvernării este: «Puneţi ordine în priorităţile ţării! Este cea mai bună garanţie pe care o puteţi da Europei. Faceţi politică pentru a administra bine ţara! Nu folosiţi administraţia pentru a face politica intereselor proprii! Priviţi satul românesc drept un mod de viaţă, nu ca pe partea invalidă a economiei naţionale!»", a adăugat Principele Radu.

În finalul declaraţiei, el a mai spus că satul românesc nu trebuie privit ca un subiect de interes doar pentru populaţia rurală şi că are nevoie să fie ajutat, recreat şi cultivat de întreaga elită a României, de tineri şi de personalităţile din societatea civilă, economie şi din învăţământ.

"Uniunea Europeană nu are un proiect pentru salvarea satului românesc, el va fi construit de români acasă la ei. Toţi cei care sunt gata să contribuie la reintegrarea satului românesc în istorie au întregul meu sprijin", a conchis candidatul independent la Preşedinţie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic romănesc