x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PRM - Tănăsescu şi Ivanovici, excluşi

PRM - Tănăsescu şi Ivanovici, excluşi

de Carmen Vintila    |    12 Iun 2007   •   00:00
PRM - Tănăsescu şi Ivanovici, excluşi
Sursa foto: VIOREL LAZARESCU/

PRM a decis ieri, in urma unei şedinţe de Birou Permanent, să-i excludă din partid pe senatorul Dan Claudiu Tănăsescu şi pe Bebe Ivanovici, cel din urmă venit de la PSD acum o lună.



PRM a decis ieri, in urma unei şedinţe de Birou Permanent, să-i excludă din partid pe senatorul Dan Claudiu Tănăsescu (foto) şi pe Bebe Ivanovici, cel din urmă venit de la PSD acum o lună.

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat sec in care se arată doar că cei doi "se fac vinovaţi de incălcarea obligaţiilor statutare". Tănăsescu era preşedintele filialei Ilfov a PRM, membru in Consiliul Naţional al partidului. Potrivit unor surse din partid, senatorul intrase in atenţia liderului PRM, C.V. Tudor, incă din luna februarie, de la incidentul cu votul de la moţiunea anti-Macovei din Senat. Atunci, Tănăsescu a trecut de două ori prin faţa urnei de vot, PD acuzănd public acest lucru.
Senatorul se inţelesese insă cu pediştii să voteze de două ori, pentru ca aceştia, după adoptarea moţiunii, să aibă motiv să conteste votul, susţin aceleaşi surse. Potrivit acestora, negocierea lui Tănăsescu cu democraţii de la moţiune nu a fost singura. Un alt lucru care l-a enervat pe liderul PRM şi l-a determinat să-l excludă pe Tănăsescu au fost incercările acestuia de a vinde postul de televiziune Cosmos TV, post care se pare că se va inchide.

SURPRINS. Dan Claudiu Tănăsescu a aflat de la televizor că a fost exclus din partid, afirmănd că nu ştie motivul pentru care Corneliu Vadim Tudor a luat această decizie, dar crede că e legată de anumite nemulţumiri privind administrarea postului Cosmos TV. Ieri, inainte de şedinţa de plen, el l-a luat la intrebări pe vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş, insistănd să-i spună care au fost motivele excluderii sale din PRM. "Nu vreţi să vorbiţi, nu vă e ruşine să nu vă susţineţi punctul de vedere", i-a strigat fără rezultat Tănăsescu lui Bolcaş.

Şi Bebe Ivanovici s-a arătat nedumerit de excluderea sa. "M-am inscris in PRM acum două săptămăni şi abia mă implicasem. Am găsit in căteva organizaţii nereguli şi, cănd am inceput reorganizarea, probabil că nu le-a convenit oamenilor şi aceştia s-au plăns. Vadim e credul, aveam o altă impresie despre el", a spus Ivanovici.

×
Subiecte în articol: politic tănăsescu