Adrian Năstase şi-a pierdut ieri definitiv "privilegiul" de a mai sta lângă preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, la şedinţele conducerii acestui for. Ea a refuzat să mai stea lângă Năstase, deoarece o ironizează când face gafe. Năstase este însă de părere că probabil o intimidează intelectual.
Subiectul principal al şedinţei de ieri a conducerii Cameri Deputaţilor a fost cine lângă cine stă, membrii Biroului Permanent discutând timp de 40 de minute pe această temă, după ce preşedintele Roberta Anastase şi-a exprimat dorinţa ca vicepreşedintele Adrian Năstase să nu mai stea lângă ea. Anastase se chinuieşte de două săptămâni să se distanţeze, la propriu, de Năstase la fiecare şedinţă a Biroului Permanent al Camerei, ea căutând pretext de a se aşeza în alt loc decât cel care i-a fost repartizat de la început lângă Năstase. Ieri însă, ea a reuşit să-i convingă pe cei din aparatul tehnic să pună plăcuţa cu numele ei între cele ale lui Ioan Oltean (PD-L) şi Daniela Popa (PC). Acest lucru l-a deranjat pe Adrian Năstase, care a comentat că s-a încălcat cutuma. "Stau unde vreau, nu există locuri fixe pentru nimeni, stau lângă cei cu care lucrez, adică lângă vicepreşedinţii Camerei Ioan Oltean şi Daniela Popa", a spus Roberta Anastase, deşi surse din Biroul Permanent consideră că ea este deranjată de faptul că Năstase comentează tot timpul şi o ironizează când face gafe.
Anastase a mai spus că, oricum, Năstase "se ţine de formalisme" în timp ce ea şi cei pe care îi agreează "se ţin de treabă". Mai mult, ea, ca un bun manager, vrea să-şi "exercite puterea prin eficienţă". Întrebat de ce Anastase nu vrea să stea cu el în bancă, Adrian Năstase a spus că nu are nici o problemă cu ea, dar că e posibil să o intimideze din punct de vedere intelectual. Secretarul general al Camerei, Valeriu Zgonea, a spus că membrii Biroului pot sta "unde vor muşchii lor" şi că nu era cazul să stea toată lumea 40 de minute să se uite unde se aşază cei doi la masă. După ce toată lumea s-a aşezat la masă aşa cum a poftit, conducerea Camerei a şi lucrat puţin. La cererea aceluiaşi Adrian Năstase, comisia de specialitate urmează să modifice regulamentul, astfel încât alegerea sau revocarea preşedintelui Camerei să se facă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi la vot, şi nu cu majoritate din numărul total al deputaţilor, aşa cum era până acum. Această modificare trebuie făcută, conform lui Năstase, după ce Curtea Constituţională a decis că toate hotărârile Camerei trebuie luate cu majoritatea celor prezenţi, modificare utilă pentru trimiterea mai uşor în judecată a foştilor miniştri.
Citește pe Antena3.ro