x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Probleme cu majorarea pensiilor. Impactul, de aproximativ 3% din PIB, este enorm - spune Ciucă

Probleme cu majorarea pensiilor. Impactul, de aproximativ 3% din PIB, este enorm - spune Ciucă

de Redacția Jurnalul    |    09 Noi 2023   •   13:15
Probleme cu majorarea pensiilor. Impactul, de aproximativ 3% din PIB, este enorm - spune Ciucă
Sursa foto: Gov.ro

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că impactul majorării pensiilor este de aproximativ 3% din PIB. Este enorm, să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar, a spus liderul liberal.

Declarațiile au fost făcute joi.

„La cifrele anunțate aseară, impactul este de aproximativ 3% din PIB, este enorm, trebuie să identificăm sursele de finanțare, nu putem să promitem oamenilor (...) Să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar”, a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a mai spus că liberalii vor aviza legea după ce vor fi stabilite sursele de finanțare pentru majorarea pensiilor.

„Categoric vom da un aviz, cu toții ne dorim să eliminăm inechitățile și să echilibrăm sistemul de pensii. Ca atare, vom clarifica”, a spus fostul premier.

Problema va fi discutată în cadrul ședinței de Guvern. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor fi majorate cu 13,8%. O altă majorare ar trebui să aibă loc pe 1 septembrie 2024.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pensii Nicolae Ciucă