x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Procesul "Ţiganca impuţita" - Băsescu a pierdut

Procesul "Ţiganca impuţita" - Băsescu a pierdut

de Miruna Pasa Petru    |    09 Noi 2007   •   00:00

Şeful statului, Tarian Băsescu, a pierdut ieri procesul intentat impotriva deciziei prin care Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a dat avertisment pentru jignirea reporterului Antena 1, Andreea Pană.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neintemeiată contestaţia preşedintelui. Hotărărea poate fi atacată cu recurs la Instanţa Supremă.

INCERCARE. In pledoaria finală, avocatul lui Traian Băsescu a incercat să-i convingă pe judecători că afirmaţia "ţigancă impuţită" nu poate fi catalogată ca discriminatorie şi că ea a fost făcută de şeful statului "intr-un moment agitat" şi intr-o discuţie privată cu soţia sa. "Nu se poate trage concluzia că afirmaţia ar avea ca scop afectarea unor drepturi ale etniei rome. Nu a existat intenţia de a se face o discriminare", a pledat avocatul. De cealaltă parte, reprezentantul CNCD a afirmat că, raportăndu-se la funcţia pe care o are, preşedintele nu trebuia să facă acea afirmaţie, chiar dacă era intr-un spaţiu privat.

"Afirmaţia a fost inregistrată pe telefon. Domnul preşedinte trebuia să aibă grijă chiar şi in spaţiul privat. Este permisă o astfel de afirmaţie chiar şi in spaţiul privat? Viza demnitatea persoanei la care făcea vorbire", a spus acesta.

×
Subiecte în articol: politic