x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fifor: Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educație

Fifor: Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educație

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   23:15
Fifor: Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educație
Sursa foto: Facebook

Parlamentarul PSD Mihai Fifor crede că a sosit vremea ca „dascălii să revină la clase, în special pentru elevii din anii terminali ai ciclurilor gimnazial și liceal”: „Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educație”.

Mihai Fifor susține că PSD a respectat întotdeauna și respectă dreptul constitutional la protest al profesorilor, însă consideră că există și alte forme de protest prin care cadrele didactice își pot susține cauza, fără a afecta interesele la fel de legitime ale părinților și elevilor.

„De aceea credem că a sosit vremea ca dascălii să revină la clase, în special pentru elevii din anii terminali ai ciclurilor gimnazial și liceal. Am pledat mereu pentru negocieri și o vom face în continuare, depunând toate eforturile necesare pentru a ajunge la un acord rezonabil cu sindicatele din invățământ”, a scris pe Facebook Mihai Fifor.

Acesta crede că este important ca ministrul Educației să le explice liderilor sindicali că drepturile salariale pe care a vrut să le introducă în Legile educației trebuie discutate într-o formă care să nu pună România în situația de a pierde bani europeni.

„Dacă s-ar fi legiferat în acest fel, acum ar fost compromis total un jalon important din PNRR, de 3 miliarde de euro, conform căruia toate salariile din sectorul bugetar trebuie să fie reglementate într-o lege unică a salarizării. Circumstanțele actuale dau dreptate PSD, mai ales că noi am insistat pentru o împărțire justă a resurselor de care dispune societatea românească, o decizie comună în Coaliție privind taxa de solidaritate și impozitarea progresivă putând restabili balanța echității sociale și, în acest fel, să asigure veniturile suplimentare necesare pentru Educație și Sănătate”, a adăugat social-democratul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mihai fifor profesori elevi