x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect adoptat de Camera Deputaților: Declarația privind beneficiarul real, depusă doar când este modificat acționariatul

Proiect adoptat de Camera Deputaților: Declarația privind beneficiarul real, depusă doar când este modificat acționariatul

10 Iun 2020   •   14:31
Proiect adoptat de Camera Deputaților: Declarația privind beneficiarul real, depusă doar când este modificat acționariatul

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect care prevede că firmele care au în acționariat doar persoane fizice nu mai trebuie să depună anual la ONRC declarații privind beneficiarul real, ci doar când sunt modificări.

Proiectul de lege a fost votat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 297 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă”, o abținere, în timp ce un deputat nu a votat.

”Este un proiect de debirocratizare. Este un semnal bun. Ce face acest proiect? Practic spune că beneficiarii reali se declară nu anual, cum este acum, că punem pe drumuri un milion de firme să ne declare că nu s-a schimbat nimic. Declarăm doar dacă s-a schimbat ceva, e de bun simț. De asemenea, statul să nu mai ceară informații pe care le știe deja”, a declarat în timpul dezbaterilor deputatul Claudiu Năsui (USR).

Potrivit expunerii de motive, proiectul propune exceptarea de la depunerea declarațiilor entităților formate doar din persoane fizice și eliminarea depunerii declarației anuale având în vedere obligația mai puternică de a depune o declarație oricând intervine o schimbare.

Astfel, se exceptează 942.003 dintr-un total de 978.245 de SRL-uri înregistrate la Pficiul Național al registrului Comerțului., adică 96,3% dintre acestea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: camera debutatilor omrc beneficiar real