x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect ALDE: Iohannis şi Orban, chemaţi la raport pentru drepturile încălcate în starea de urgență

Proiect ALDE: Iohannis şi Orban, chemaţi la raport pentru drepturile încălcate în starea de urgență

18 Mai 2020   •   13:41
Proiect ALDE: Iohannis şi Orban, chemaţi la raport pentru drepturile încălcate în starea de urgență

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea ca Ludovic Orban şi Klaus Iohannis să fie audiaţi în Parlament, pentru a explica motivele pentru care s-a recurs la starea de urgenţă şi măsurile care au restrâns drepturi românilor.

„Cu toţii ştim că în această perioadă multe din drepturile şi libertăţile noastre au fost suprimate. Mi s-ar părea normal ca atât Preşedintele României, cât şi Prim-ministrul să fie obligaţi printr-o lege să vină în faţa Parlamentului pentru a prezenta motivele pentru care s-a recurs la starea de urgenţă, măsurile care au fost luate pe perioada acestei stări de urgenţă, cât şi o detaliere a drepturilor şi libertăţilor care au fost anulate şi persoanele care au fost vizate în acest sens. Cred că e o măsură necesară pentru sănătatea democraţiei", spune preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.

Liderul ALDE spune că a întocmit un proiect de lege în acest sens pe care l-a înaitat liderilor de partide parlamentare.

„În acest sens, am întocmit un proiect de lege pe care l-am înaintat liderilor partidelor parlamentare, pentru a completa OUG 1/1999 referitoare la starea de urgenţă, în aşa fel încât prin această modalitate să avem o situaţie completă în ceea ce priveşte drepturile noastre în această perioadă complicată, cu dificultăţi", mai zice Tăriceanu.

Proiectul înaintat de ALDE modifică OUG 1/1999 privind instituirea stării de urgenţă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu