x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PROIECT DE LEGE/Ziua Tatălui şi Ziua Mamei

PROIECT DE LEGE/Ziua Tatălui şi Ziua Mamei

11 Feb 2009   •   00:00

Deputatul PD-L Mircia Giurgiu a depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege "pentru instituirea Zilei Tatălui şi Zilei Mamei".



Pentru asigurarea unui "echilibru so­cial şi evidenţierea importanţei ambilor părinţi în viaţa de familie şi în societa­te", deputatul PD-L a propus ca prima dumi­nică a lunii mai să fie instituită "Ziua Ta­tălui", iar a doua duminică a lunii mai să fie "Ziua Mamei". Proiectul de lege mai prevede ca Guvernul, autorităţile publice locale şi centrale să ia măsurile necesare pentru marcarea acestor evenimente.

"In­stituirea Zilei Mamei şi Zilei Tatălui re­pre­zintă un gest de normalitate în socie­tatea românească, fiind rodul colaborării dintre Asociaţia TATA şi parlamentari ro­mâni preocupaţi de susţinerea familiei, de protejarea drepturilor copilului şi de întărirea rolului fiecărui părinte în creş­terea şi educarea propriului copil", se precizează în expunerea de motive a pro­iectului. Prin­tre cei care au semnat pentru sus­ţi­nerea proiectului se află Laszlo Borbely (UDMR), Victor Ponta (PSD), Pe­tru Movilă (PD-L).

×
Subiecte în articol: politic