x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Propunerile PNL privind majorarea pensiilor: "Există în momentul de față două propuneri concrete care vizează creșterea de 15%"

Propunerile PNL privind majorarea pensiilor: "Există în momentul de față două propuneri concrete care vizează creșterea de 15%"

16 Noi 2022   •   18:23
Propunerile PNL privind majorarea pensiilor: "Există în momentul de față două propuneri concrete care vizează creșterea de 15%"

Liderii PNL au discutat, miercuri, despre propunerile de mărire a pensiilor. Ei prezintă două variante care vor fi discutate în coaliția de guvernare, „foarte probabil săptămâna viitoare”.

„Există în momentul de față două propuneri concrete care vizează creșterea de 15% propusă de PNL. Prima vizează o creșetere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze prin anumite beneficii suplimentare creșterea pensiilor. Cea de-a doua vizează o creștere universală, a tuturor pensiilor, cu 15%”, spune Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că ambele variante vor fi discutate în coaliția de guvernare, „foarte probabil săptămâna viitoare”.

„Nu vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15 procente, la fel la toată lumea”, spunea Marcel Ciolacu. El afirmă că nu vor fi nici măriri diferențiate ale punctului de pensie, ci va fi continuat pachetul de ajutor social.

Propunerile PNL pentru acordarea de ajutoare pentru persoanele vulnerabile

Liberalii vor ca românii vulnerabili să primească ajutor pentru energie în valoare de 700 de lei. PNL confirmă că Guvernul va prelungi prelungi programul celor 50 de euro alocați bilunar și în anul 2023.

„S-a discutat despre viitorul program privind ajutoarele pentru energie. Pot confirma faptul că pe zona de ajutoare la alimente va exista o ordonanță de urgență care va prelungi programul celor 50 de euro alocați bilunar și pentru anul 2023. La fel, suma alocată pentru luna ianuarie va fi alocată în luna decembrie. Guvernul va face acest efort pentru ca beneficiarii să aibă aceste sume înainte de sărbători. La fel, se va aproba un program din fondul de coeziune la dispoziția României care vizezază ajutoare pe zona energiei în cuantum de 700 de lei pentru sezonul rece, care cuprinde cele cinci luni în care consumul este mai ridicat - noiembrie-martie”, spune Ionuț Stvroe, după ședința BPN al PNL.

El precizează că pentru anul în curs suma va fi alocată și acordată beneficiarilor spre finalul lunii ianuarie - începutul lunii februarie, iar pentru 2023 cei 700 de lei vor fi alocați și virați în luna septembrie.

„Pentru cei 700 de lei propunerea este ca vârsta să cscadă la 60 de ani, iar veniturile să cuprindă toți cei care au până în 2.000 de lei. Această măsură vizează aproximativ 4 milioane de beneficiari, iar cea cu 50 de euro pe undeva la 2,4 milioane”, încheie purtătorul de cuvânt al liberalilor.

×
Subiecte în articol: propuneri PNL pensii ionut stroe