x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD a votat pentru arestarea preventivă a deputatului Ion Stan

PSD a votat pentru arestarea preventivă a deputatului Ion Stan

06 Dec 2012   •   12:18
PSD a votat pentru arestarea preventivă a deputatului Ion Stan
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor a decis joi cu majoritate de voturi să susţină încuviinţarea cererii procurorilor de arestare preventivă a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă.

"Am avut o şedinţă de grup destul de restrânsă numeric. S-a luat act de materialele care au fost transmise, scrisoarea doamnei ministru al Justiţiei, raportul Comisiei juridice şi analizând aceste materiale întocmim în acest moment punctul de vedere al grupului care va fi prezentat în şedinţa de plen de miercuri", a declarat, la finalul şedinţei de grup, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu.

El a adăugat că deputaţii social-democraţi au votat în majoritate pentru încuviinţarea cererii procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Stan.

"Decizia noastră se bazează pe dorinţa noastră clară de a nu obstrucţiona în niciun fel mersul firesc al acestui proces, mi se pare firesc ca domnul Stan, pe care eu personal nu pot să-mi permit să-l socotesc a priori nici vinovat, nici nevinovat, suntem într-un stat de drept unde funcţionează prezumţia de nevinovăţie, îşi va dovedi în instanţă nevinovăţia. El se află în postura de candidat şi este foarte posibil să primească un nou mandat. Cursul firesc al dosarului va fi cel cunoscut, miercuri va fi o şedinţă de plen, nu ştiu care va fi votul în plen", a mai spus Neacşu, potrivit Agerpres.

Politicianul a precizat că nu poate spune exact dacă miercurea viitoare va fi cvorum la plen, pentru că o parte dintre deputaţi nu vor mai fi în Parlament şi e posibil "să fie puţin supăraţi din pricina asta".


×