x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD amenință Guvernul cu moțiune de cenzură dacă nu dublează alocațiile și nu mărește pensiile cu 40%

PSD amenință Guvernul cu moțiune de cenzură dacă nu dublează alocațiile și nu mărește pensiile cu 40%

31 Mai 2020   •   14:28
PSD amenință Guvernul cu moțiune de cenzură dacă nu dublează alocațiile și nu mărește pensiile cu 40%
Sursa foto: Lucian Alecu

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat, duminică, că partidul său intenționează să depună o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban dacă nu își va respecta promisiunile de dublare a alocațiilor pentru copii și nu va mări pensiile, scrie Antena3

 

”De Ziua Copilului, vrem să începem această conferință de presă printr-o nouă somație adresată PNL și guvernului Orban. Aceea de a dubla alocațiile. Este o lege care obligă acest lucru de la data de 1 august și le mai zicem o dată să nu fure banii copiilor. Este un drept câștigat ca și acela de a majora pensiile cu 40%, începând cu 1 septembrie. Copiii n-au nicio vină că Guvernul PNL este incompetent”, a declarat Romașcanu în ședința săptămânală a partidului.

Romașcanu a amintit și de eșecul producției de măști românești de la Romarm, după ce liniile de producție s-au defectat imediat după vizita premierului Orban.

 

”Romarm a produs o singură mască, aceea pe care a purtat-o în direct la tv premierul Orban. A fost cea mai scumpă mască din lume fiindcă în Romarm s-a investit 1 milion de euro și nu s-a livrat nimic”, a acuzat Romașcanu.

Pensiile ar putea crește doar cu 10%, conform declarațiilor ministrului Finanțelor, Florin Cîțu: ”Este un scenariu pe care l-am luat în calcul, am calculat impactul și riscurile aferente, alături de un alt scenariu îl voi prezenta guvernului și vom lua o decizie. Este profund nedrept pentru toți românii care sunt afectați astăzi de această criză să vorbim doar de pensii izolat de ceea ce se întâmplă în restul economiei. Trecem printr-o criză de proporții foarte mari, nu s-a mai întâmplat așa ceva. PSD duce discuția spre cheltuielile cu pensiile, dar avem alte și alte cheltuieli în buget. Sunt alte cheltuieli care sunt puse în pericol de aplicarea legii așa cum este astăzi. Vorbim de cheltuieli de investitii. Niciodată nu vom face o evaluare a cheltuielilor cu pensiile rupt de celelalte cheltuieli”.

×
Subiecte în articol: lucian romascanu