x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD atacă PNL pentru împărțirea împrumuturilor

PSD atacă PNL pentru împărțirea împrumuturilor

02 Iun 2020   •   21:50
PSD atacă PNL pentru împărțirea împrumuturilor

PSD acuză Guvernul că s-a împrumutat cu 80 de miliarde şi doar trei miliarde au fost folosite pentru gestionarea crizei COVID-19. Social-democraţii transmit că Guvernul minte că nu sunt bani pentru alocaţii şi pensii, fiindcă banii se duc, de fapt, către membrii PNL.

„Cîţu împrumută de miliarde, dar niciun leu nu ajunge la români: nici pensii, nici alocaţii, nici sprijin real pentru producătorii şi firmele româneşti! Doar contracte pentru firmele liberalilor! Guvernul îi minte cu neruşinare pe români că nu sunt bani pentru mărirea pensiilor şi a alocaţiilor, dar faptele arată contrariul”, transmite PSD, printr-un comunicat.

PSD îl critică pe ministrul de Finanţe, Florin Cîţu (foto), că a cheltuit doar trei miliarde pentru a susţine ţara în criza COVID, dar a împrumutat 80 de miliarde.

„Nu vor să spună ţării unde s-au dus banii, fiindcă adevăraţii destinatari sunt membrii şi apropiaţii PNL, nu românii obişnuiţi”, spun social-democrații.

Social-democraţii acuză că liberalii „au vrut să facă bani şi pe seama copiilor”, prin licitaţia pentru măşti de protecţie la Ministerul Educaţiei.

„Liberalul Dan Vîlceanu a dat un tun de câteva milioane de euro la Complexul Energetic Oltenia, cu un contract executat, clasic, prin firma mamei sale. Umbra ministrului Bode, înscăunat la Compania de Aeroporturi, a făcut cadou 4 milioane de euro unei firme de casă pentru servicii pe care le executa, până atunci, chiar aeroportul. Pentru români, liberalii spun că nu sunt bani, dar pentru aleşii PNL curg contractele. Opriţi furăciunea, ajutaţi naţiunea!”, mai spune PSD.

(sursa: Mediafax)

×