x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie

PSD cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie

13 Sep 2020   •   13:55
PSD cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că partidul său solicită premierului Orban demiterea ministrului Educației Monica Anisie pentru modul în care a fost gestionată începerea anului școlar.

Dîncu a menționat achiziția a doar 30% dintre cele 250.000 de tablete promise copiilor, precizând că este nevoie de 900.000 de tablete. „Sunt copii cărora le este refuzat accesul la educaţie tocmai într-o ţară în care 44% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali”, a afirmat Dîncu.

Președintele Consiliului Național al PSD s-a declarat îngrijorat și de modul de desfășurare al învățământului online, precum și de starea igienei și curățeniei din școli și de modul în care cadrele didactice sunt protejate în fața coronavirusului.

„Pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, riscul potenţial de infectare cu virusul SARS-CoV2 creşte odată cu deplasarea spre şi de la locul de muncă în mijloacele de transport în comun aglomerate, precum şi prin activităţi de predare faţă-în faţă, la clasă”, a subliniat reprezentantul PSD.

 

 

×