x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere mai mulţi bani pentru primării:Au cheltuit 500 de mil. lei și au primit înapoi doar 17 mil.

PSD cere mai mulţi bani pentru primării:Au cheltuit 500 de mil. lei și au primit înapoi doar 17 mil.

19 Mai 2020   •   14:03
PSD cere mai mulţi bani pentru primării:Au cheltuit 500 de mil. lei și au primit înapoi doar 17 mil.

PSD vrea ca autorităţile locale să primească mai mulţi bani, la rectificarea bugetară, în urma epidemiei de coronavirus, fiindcă, spun social democrații, Guvernul nu le ajută cât ar trebui, după criza provocată de noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a spus, marți, că primăriile au cheltuit peste 500 de milioane de lei, pe timpul epidemiei de COVID-19, iar Guvernul nu a dat înapoi decât 17 milioane.

„Cel mai importante amendamente vor fi acelea care vor privi alocarea de fonduri extrem de necesare, vitale, chiar, către autorităţile locale, care pe lângă toate cheltuielile pe care le-au făcut, până acum, pentru pandemie, peste 500 de milioane de lei investite şi numai 17 milioane de lei primite de la Guvern, înapoi, s-au trezit, acum, că trebuie să susţină şi jumătate din transportul elevilor, care e normal să fie gratuit, dar este la fel de normal ca Guvernul, odată ce legiferează în acest fel, să asigure şi resursele financiare necesare”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Rectificarea va intra la vot, probabil, săptămâna viitoare, a transmis Romaşcanu.

Rectificarea bugetară pe anul 2020 se va realiza luând în calcul efectele crizei COVID-19.

Totodată, social-democraţii au discutat în Biroul Naţional susţinerea iniţiativelor legislative depuse în Parlament care privesc majorarea madnatelor primarilor, vice-primarilor, preşeinţilor de Consilii Judeţene şi de Consilii Locale la 5 ani, în loc de 4, relatează surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lucian romascanu