x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD somează Guvernul să demisioneze dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10,4 mil de români

PSD somează Guvernul să demisioneze dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10,4 mil de români

19 Ian 2021   •   14:34
PSD somează Guvernul să demisioneze dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10,4 mil de români

PSD solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români până în septembrie, iar în cazul în care acest lucru nu se va realiza Guvernul Cîțu să demisioneze.

Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021. Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia, susțin social-democrații.

De asemenea, PSD cere actualei puteri să își asume un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce privește încetarea restricțiilor odată cu creșterea nivelului de imunizare a populației prin campania de vaccinare și cu scăderea ratei de infectare.

„Declarațiile contradictorii ale decidenților, lipsa de transparență în comunicare a Guvernului, blocarea și disfuncționalitățile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanțarea întârziată și insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie și de nesiguranță generalizată, care afectează în mod dramatic viața cetățenilor și economia națională. Iar acest lucru trebuie să înceteze”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Premierul Florin Cîțu a declarat săptămâna trecută că obiectul lui este ca până în luna septembrie în România să fie vaccinate 10,4 milioane de persoane.

„Ieri m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10 milioane 400 de mii de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dori și să scăpăm de pandemie”, a declarat Florin Cîțu.

 

×
Subiecte în articol: partidul social democrat