x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD nu depune amendamente la Codul Muncii şi va sesiza Curtea Constituţională

PSD nu depune amendamente la Codul Muncii şi va sesiza Curtea Constituţională

03 Mar 2011   •   12:55

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat că, dacă moţiunea de cenzură pe care social-democratii o vor iniţia, împreună cu liberalii, după angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, nu va întruni voturile pentru a fi adoptată, social-democraţii vor ataca la Curtea Constituţională varianta Guvernului.

"Vom sesiza Curtea Constituţională pe mai multe aspecte din Codul Muncii propus de Guvern, care este un Cod al Muncii orientat împotriva angajaţilor numai pentru că preşedintele Traian Băsescu şi trupa sa cred că românii sunt leneşi şi trebuie să lucreze 16 ore pe zi. Este un Cod al Muncii împotriva sindicatelor, pe care le-ar dori distruse, pentru că ies în stradă şi îi strigă «Ieşi afară, fiinţă extraordinară»", a spus Vasilescu.

Deputatul PSD Ion Cindrea a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că PSD va sesiza Curtea Constituţională în ceea ce priveşte limitarea dreptului la negocieri colective şi la grevă.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii, marţi, 8 martie. Proiectul a fost aprobat în şedinţa de luni a Executivului.

×